Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un individ a furat după metoda ”patronul” 18 000 de lei. Cum funcționa înșelătoria

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un băcăuan domiciliat în Arad a reușit să păcălească angajatele unei societăți comerciale din Bistrița și să le ia mai bine de  18000 de lei din caserie. Individul și-a întins capcana timp de mai multe zile, între 25 aprilie -6 mai 2019. A folosit metoda ”patronul” care a mers ca unsă.

Potrivit polițiștilor, care l-au reținut ieri, după o investigație care a durat o lună, bărbatul de 46 de ani nu era la prima ispravă și avea la activ înșelăciuni de tot felul  în mai multe județe din țară.

La Bistrița a pretins că este reprezentantul unei firme care vrea parteneriat comercial și a obținut informații importante despre societatea de anvergură națională, cu punct de lucru la Bistrița, conducatori și personal. Ulterior a sunat pretinzând că este patronul firmei și a cerut unor vânzatoare să predea o sumă din caserie unor reprezentanți pe care-i va trimite el, iar la firmă a ajuns un complice de 18 ani al individului.

” În total, acesta ar fi obținut în mod ilegal suma de 18.022 lei, bani care proveneau din încasări.” precizează polițiștii într-un comunicat de presă. O lună a durat până polițiștii bistrițeni l-au identificat pe autorul înșelăciunii: ”În urma investigațiilor întreprinse s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre un bărbat de 46 ani, din județul Bacău și care, fără forme legale, locuiește în municipiul Arad. De asemenea, a fost identificat și un tânăr de 18 ani, bănuit că ar fi participat la comiterea infracțiunilor. Până la această dată, polițiștii au reușit documentarea a 7 cazuri de înșelăciune cu același mod de operare, comise în mai multe județe” precizează un comunicat de presă al IPJ.

Coordonare cu polițiști arădeni

În 6 iunie  polițiștii de la investigații criminale din Bistrița-Năsăud au descins la Arad și  împreună cu colegii din acest județ și sub coordonarea directă a procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză. ”Cu această ocazie, au fost descoperite și ridicate înscrisuri relevante pentru cauză. Bărbatul de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost  prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă ” precizează purtătorul de cuvânt IPJ, Crina Sârb.

Iar magistrații i-au dat în cursul zilei de astăzi mandat de arestare pentru 30 de zile, precizează sursa citată.

Sursa foto: Tribuna .ro

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu