Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul Diana Morar nemulțumită că se emit autorizații de construcție pentru blocuri în zone fără utilități. Ce se poate întâmpla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aprobarea unui plan urbanistic zonal de către majoritatea din Consiliul local Bistrița  pentru un complex de 5 blocuri în cartierul Zăvoaie, într-o zonă fără utilități, a stârnit protestele liberalilor.

Liberalii au cerut în zadar ca autorizațiile de construcție pentru locuințe colective să nu mai fie aprobate decât după ce investitorii extind rețelele de utilități în zonă până la racord. Consilierul local Diana Morar care a și formulat amendamentul a explicat într-o postare pe pagina de facebook: ”in ședința din data de 13 Iunie a Consiliului Local Bistrita, alături de colegii consilieri PNL am solicitat, respectiv, pentru emiterea autorizației de construcție pentru edificarea de locuințe colective (blocuri), investitorii sa fie obligați sa extindă rețelele de utilități in zona pana la nivelul racordului imobilului care urmează a se construi. Amendamentul formulat de către noi in acest sens in proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului ce vizează construirea unui ansamblu rezidențial de cinci blocuri P+10 in Zavoaie, str.Malinului, unde actualmente nu exista nicio rețea de utilități, a fost respins de malaxorul PSD-ALDE din Consiliul Local.” 

Avocatul Diana Morar explică și ce vulnerbilități creaeză decizia din 13 iunie a consilierilor puterii: ”Astfel, in prezent se pot construi cele cinci blocuri fără nicio utilitate și fără ca pe viitor autoritatea locală sa poată interveni in vreun fel in sprijinul cetățenilor din zona sau celor care vor deveni proprietari in noua locație, atunci când vor întâmpina problemele specifice la obținerea și efectuarea racordurilor individuale sau ori de câte ori instalațiile le vor da de furca din cauza subdimensionarii lor raportat la noua configurație a utilizatorilor. Condițiile meteorologice din ultima perioada ne-au demonstrat in repetate rânduri ca municipiul Bistrita nu este pregătit nici măcar pentru un sezon ploios întrucât infrastructura de canalizare nu face fata provocării preluării apelor provenite ca urmare a fenomenelor meteorologice produse. Una dintre cele mai importante cauze este suprasolicitarea acestora, prin creșterea numărului de racorduri de către noi utilizatori, însă fără a se adapta instalația la noul volum crescut care o solicita. Aceasta a fost in primul rând rațiunea care a stat la baza solicitării grupului de consilieri PNL, evident, neîmpărtășită de grupul PSD-ALDE din Consiliul Local municipal, care pare mai degrabă disperat după imagine prin lansarea in spațiul public a unor proiecte fanteziste, din categoria Aquapark lângă pârtia fără zăpada, departe de nevoile și doleanțelor bistrițenilor.”.

Proiect depus în parlament de deputații liberali

Diana Morar spune și că liberalii au depus în Parlament un proiect de lege care propune cam același lucru: ”parlamentarii liberali au depus la Parlament un proiect care prevede ca investitorii să fie obligați să facă rețelele edilitare, precum racordarea la apă sau telefonie, cât și realizarea drumului la strat de uzură înaintea emiterii autorizației de construire. Speram ca proiectul depus de PNL va deveni lege cât de curând pentru a fi respectat inclusiv de șleahta PSDista din Primaria Bistrita și a veni in sprijinul bistrițenilor plătitori de taxe și impozite care asista in prezent neputincioși la cum cei din administratia locala iau decizii in detrimentul lor.” concluzionează consilierul local PNL, Diana Morar.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Era evident ca prin constructia Podului Berariei se deschidea perspectiva unei dezvoltari imobiliare in zona „Zavoaie”. Din pacate, primarul Cretu a optat pentru cea mai proasta legatura intre Podul Berariei si strada Zavoaie, pe strada Faleza, care este si foarte ingusta ca sa permita amenajarea corespunzatoare a doua sensuri de circulatie. Iata insa ca apare o alternativa mai rationala pentru racordarea Podului Berariei cu strada Zavoaie pe strada Malinului care se desprinde din strada Falezei in apropierea podului. Astfel ca pentru cei care vin dinspre strada Libertatii pot vira la dreapta pe o mica portiune din strada Falezei, ce ar putea fi amenajata ca rampa prin care sa se faca racordarea dintre strada Malinului si Podul Berariei care se afla ridicat la nivelul digului.
    In felul acesta, creste si fluenta circulatiei peste Podului Berariei , care face legatura directa cu strada Zavoaie deoarece aceasta asigura atat accesul spre Podul Budacului pentru locuitorii din stânga râului Bistrita dar mai ales legatura spre Parcul Industrial Sarata, pe drumul comunal DC-8G, evitand aglomeratia auto din Viisoara .
    Informatii cu privire la extinderea constructiei de blocuri, pe malul stâng al râului Bistrita, au fost vehiculate cu cativa ani in urma, asa incat aceasta nu e chiar o noutate

  2. Balan Marius - contribuabil în

    Ce se poate intampla si cine raspunde pt. bataia de joc adresata mie si familiei mele pt. ca in 7 iulie implinesc 12 ani de cand primaria lu peste imputit comunista si retrograda imi blocheaza constant eliberarea autorizatiei la casa P+M de pe terenul proprietate cu toate facilitatile avute la dispozitie. Comunistii de Bistrita nu sunt capabili sa recunoasca o proprietate cu acte la zi facute de un PRIM-PROCUROR care a fost tatal meu. Sa ma dea in judecata incompetentii din primaria lunateca. HOOOO !!!

Lasă un comentariu