Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatorul ALDE Ioan Simionca a chiulit de la votul pentru Legea pensiilor. Proiectului i-au lipsit 3 voturi să treacă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Căderea miercuri, la vot în Senat a legii pensiilor, care reglementa plata majorată din 2020 a pensiilor, majorarea punctului de pensie și alte reglementări pentru pensionari a pus presiune pe coaliția de guvernare.

Legea, întoarsă în Parlament după ce a fost atacată la Curtea Constituțională ar fi avut nevoie de 69 de voturi în Senat, însă a obținut doar 65. Ciudat este că PSD are singur 69 de voturi și împreună cu ALDE deține o majoritate confortabilă în prima cameră a Legislativului, iar trecerea acestui proiect n-ar fi trebuit să fie o problemă. A fost și acum se caută vinovați. Premierul Viorica Dăncilă a încercat astăzi să dea vina pe opoziție, în condițiile în care nu a existat niciun vot împotriva legii, senatorii opoziției preferând să se abțină. Viorica Dăncilă a admis că va discuta personal cu fiecare senator PSD care nu a fost prezent miercuri la vot, pentru a afla dacă au avut motive temeinice, relatează Adevărul.ro. ALDE care n-a avut în sală decât 5 senatori nu a comentat căderea proiectului legii pensiilor în Senat. De altfel de la vot a lipsit chiar Călin Popescu Tăriceanu, potrivit fișei votului de la proiectul legislativ cu pricina.

Din doi senatori bistrițeni unul a votat, altul a absentat

Bistrița Express a consultat tabelul de vot final pe legea pensiilor. Din cei doi senatori ai județului, ambii din coaliția PSD-ALDE, a votat doar Ioan Deneș, care a fost prezent miercuri la vot deși este ministru. În schimb senatorul ALDE Ioan Simionca nu figurează printre cei prezenți în sala de ședințe la votul pentru legea pensiilor. Ciitiți aici lista senatorilor care au votat la Legea pensiilor : VOT SENAT LEGEA PENSIILOR

Cei din coaliția de la putere declară acum că vor drege lucrurile când proiectul va ajunge în Camera Deputaților.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu