Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Oltean pus sub acuzare de DNA a doua oară în același dosar. Judecătorii au restituit procurorilor dosarul acum doi ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul lider PDL Ioan Oltean a ajuns astăzi din nou la DNA București pentru a lua la cunoștință, cu repetiție, acuzațiile care i se aduc într-un dosar mai vechi legat de ANRP. De fapt dosarul cu pricina, legat de o așa zisă mită care ar fi fost dată la Chitila a fost trimis în instanță, însă Înalta Curte de Casație l-a trimis înapoi procurorilor în martie 2017 pe motiv că a fost ” neregulamentar întocmit” de DNA.

Astăzi, potrivit Nesweek procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă fostului lider PDL   de ce l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP :  complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La intrarea la DNA Oltean, care este în prezent avocat, a declarat ziariștilor că așteaptă o soluție în acel dosar, pentru că ”lucrurile trebuie clarificate într-un fel sau altul” și că există doar două variante: clasare sau retrimitere în instanță. La ieşirea de la Direcția Națională Anticorupție Ioan Oltean a menţionat, potrivit sursei citate că i s-a adus la cunoştinţă că este cercetat în continuare în dosarul ANRP şi că acuzaţia este aceeaşi :
Pot să vă spun doar că suntem în faza de procedură nepublică şi că orice se întâmplă e în faza de secret. Acuzaţiile au rămas aceleaşi. Aceleaşi acuzaţii mi le-au reamintit. Nu ştiu când voi veni la declaraţii, când or să mă cheme”, a mai spus fostul lider PDL.

Dosarul a fost trimis în instanță în iulie 2016, însă în  martie 2017, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis  restituirea la DNA a dosarului în care Ioan Oltean era acuzat, alături de Crinuţa Dumitrean, fosta preşedintă al ANRP, de acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren, prejudiciul fiind de aproape 100 de milioane de lei, de 10 ori față de prețul real al terenului în cauză.

Sursa: Romania24.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu