Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderul USR, Dan Barna despre comisia de investigare a alegerilor: ”pare un banc din zona Bulă-Păcală”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR Dan Barna a calificat drept caraghioasă intenția PSD de a constitui o comisie de investigarea a alegerilor europarlamentare din 26 mai, anunțată luni prin vocea premierului Viorica Dăncilă, în condițiile în care Guvernul este cel care le-a organizat.

” Îmi vine să izbucnesc în râs. Mai ridicol decât să spui :știți alegerile p care noi le-am organizat, cu ordinele noastre, cu mânuțele noastre, știți, alegerile acelea, vrem să facem o comisie să vedem dacă nu cumva ne-am autofurat căciula.Pare un banc din zona Murfy-Bulă=Păcală, fiind obișnuiți să facă matrapazlâcuri în alegeri , acum au început sau se gândesc să conteste propriile lor alegeri. Este la limita hilarului” a comentat luni seara pentru Digi 24, Dan Barna.

Pe lângă aspectul ridicol al ideii, liderul USR crede că s-ar putea ascunde și altceva în spatele unor asemenea intenții, inclusiv aceea  de as e renunța la sistemul electronic, greu de fraudat: ”dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe o intenţie sau un scop, ancheta ar putea duce spre sistemul electronic, posibil spre STS. PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte votul electronic, numărare electronică, cu chei de verificare e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colț de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile….”, a mai spus Dan Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni după ședința coaliției de guvernare  posibilitatea materializării unei asemenea idei, cu o comisie de investigare a alegerilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu