Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Competiția pentru președinția executivă a PSD e relansata în ziua Congresului: Eugen Teodorovici s-a reîntors in lupta cu Daniel Suciu după retragerea de vineri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: După o luptă în culise dusă înaintea votului de sâmbătă din congresul PSD în care trecea drept favorit pentru  a doua funcție din PSD ba Daniel Suciu, ba ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, vineri în CEX Suciu parea să-și fi adjudecat deja victoria. În dimineața Congresului extraordinar însă Teodorovici s-a răzgîndit și a reintrat în cursa pentru funcția de președinte executiv, competiția pentru a doua poziție fiind relansată.

Stirea initială: Teodorovici a anunțat că s-a retras din curs pentru președinte executiv. Potrivit ziarului Adevărul anunțul de retragere ar fi fost precedat de o ceartă între Suciu și Teodorovici în CEX-ul din avanpremiera congresului PSD.

Totul ar fi pornit de la provocarea aruncată  de ministrul de finanțe către Suciu ca cel care pierde competiția să-și dea demisia din Guvern. Propunerea lui Teodorovici a fost supusă la vot, însă CEX-ul a respins-o. În consecință ministrul de finanțe s-a retras din competiție, nu înainte de a-i reproșa ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, că și-ar fi cumpărat voturi la Congres, oferind pensii speciale aleșilor locali prin Codul administrativ, pensii care vor îngreuna și mai mult bugetul de stat, au susținut surse din PSD pentru ziarul Adevărul.

De altfel în campania electorală internă Suciu s-ar fi bătut cu pumnul în piept că el este cel care a propus și accelerat procedurile pentru adoptarea prin ordonanță de urgență a Codului administrativ.

Alte surse(Europa Liberă) relatează că scandalul dintre cei doi ar fi izbucnit după un schimb de replici pe whatsapp intre după ce Suciu i-ar fi trimis o poză lui Eugen Teodorovici în care era prezentat un document trimis de Ministerul de Finanțe către Ministerul Dezvoltării, prin care se arăta impactul bugetar referitor la pensiile speciale ale primarilor și ale șefilor de Consilii Județene. Recomandarea ministerului de Finanțe era să se renunțe la pensiile speciale, mai scrie Europa Libera.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu