Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat acuză Ministerul Educației de minciună și ineficiență în problema toaletelor din școli. Care e situația cu Slatinița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a constatat că Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar se încurcă în continuare în cifre când vine vorba de evidența școlilor lipsite de apă și canalizare și acuză minciuna din statisticile oficiale. La aceasta se adaugă și lipsa de interes care a făcut ca inclusiv atunci când se putea interveni,  cum ar fi cazul cartierului bistrițean Slătinița, administrația a pasat în continuu responsabilitatea,a explicat deputatul USR într-o conferință de presă.

Cristina Iurișniți a pornit în urmă cu mai multe luni o campanie pe care a intitulat-o ” Nicio școală fără apă și canaizare în care și-a propus să facă un inventar al acestor școli și să sensibilizeze periodic autoritățile în privința acestora. S-a lovit de la început de lipsa de transparență: ”Știți  că de la 40 de școli, câte erau la început pe listă au rămas 20 de scoli , apoi 19 scoli potrivit ISJ. Sunt 20, au uitat scoala de la Figa, care nu are apă și canalizare (iar elevii folosesc toaleta unui magazin) potrivit chiar informarii transmise de administrația din Beclean… 
În același timp trebuie să spun că am cerut informații inclusiv de la Ministerul Educației. Când, ce sa vezi? Ei au răspuns ca sunt abia 5 școli care nu sunt cuprinse în rețeaua de apă și canalizare. deci cifrele acestea mint. Cifrele oficiale nu sunt reale.” a concluzionat deputatul USR.

Dezinteres pentru Slătinița

Cristina Iurișniți a aflat și că Școala de la Slătinița, cartier bistrițean nici nu va avea prea curând canalizare, iar aducțiunea de apă, singurul proiect existent este încă la autoritatea de management pentru finanțarea europeană. I-au transmis cei de la Aquabis(foto) după ce a făcut cerere de informații, ”Am cerut de la Aquabis informații privind școala de la Slătinița și mi s-a rspuns că sunt prinse doar investiții in aducțiunea cu apă, nu și canalizare. Și că în acest moment este în verificări proiectul în aplicația de finanțare. Deci nu se poate știi ..”. Cristina Iurișniți crede că responsabilitatea apasă în această privință pe umerii reprezentantanților partidului care a deținut primăria de 11 ani încoace dar și a elorlalte partide care s-au perindat la conducerea Primăriei municipiului: ”

Vă dați seama ca toate partidele care s-au perindat la putere, dar mai ales PSD, efectiv și-au bătut joc de acesti oameni( nn. din Slătinița). Si iși bat joc la nesfârșit de acei oameni. Efectiv își duc apă cu butoiul, cu damigeana, cum pot..la școala elevii nu au acces la apă in interior. Inacceptabil într-un stat european in 2019 . Pentru că nu poți să spui că nu a fost și nu sunt bani la Primăria Bistrița. Dar unde se duc acești bani? S-au dus pe pârtia de schi și pe alte proiecte fanteziste” a comentat deputatul USR.

Share.

About Author

Lasă un comentariu