Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR despre noua lege a pensiilor: ”E imposibil ca peste 4 ani la impactul bugetar de 172,5 miliarde să mai păstrezi pensiile speciale”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uniunea Salvați România a reacționat la intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, odată cu promulgarea acesteia astăzi de președintele Iohannis. USR a atras atenția asupra impactului bugetar nimicitor, cât de 4 ori bugetul cumulat anual al CNAS  atunci când, peste 4 ani, legea se va aplica în integralitate :

”Noua lege a pensiilor a fost promulgată astăzi de președintele Iohannis. Pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, așa cum vor fi ele recalculate și majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei. Adică, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educației Naționale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor.” atrage atenția, într-un comunicat de presă Uniunea Salvați România.

USR spune și că va fi imposibil să plătești un asemenea buget de asigurări sociale fără să elimini inechitățile create de pensiile speciale și că legea pensiilor e doar o nadă pentru a atrage votrile pensionarilor:: ”Este imposibil să ai un asemenea impact bugetar și să păstrezi pensiile speciale, ba chiar să le și înmulțești, prin ordonanță de urgență, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD. Este imposibil să pretinzi că reformezi sistemul de pensii și că elimini inechitățile din sistem, așa cum au făcut PSD și ALDE, și să păstrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsă de prost gust, orchestrată de coaliția PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor.”

USR subliniază și că nu se opune măririi pensiilor, dar că majorările trebuie făcute cu responsabilitate bugetar-fiscală. :”Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale!”

Share.

About Author

Lasă un comentariu