Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O falsă călugăriță a fost reținută de polițiștii bistrițeni de pe Aeroportul Iași. Femeia a înșelat cu zeci de mii de lei oameni disperați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii de la investigații Criminale Bistrița-Năsăud au reușit să pună mâna pe o falsă călugăriță, de 19 ani, care a înșelat mai mulți bistrițeni cu sume de aproape 100 000 de lei.

Fata care se recomanda în anunțuri publicate online drept Maica Elena de la o Mănăstire din Galați  a cerut banii și i-a și primit în schimbul promisiunii că-i scapă de farmece și blesteme pe cei care au apelat la ea. Polițistii bistrițeni  o vizau de ceva vreme pe pretinsa Maică Elena, despre care aveau indicii că își găsise primele victime în județ încă din septembrie anul trecut și o dăduseră în consemn la frontieră.

Judecatorii bistrițeni i-au dat control judiciar 60 de zile

Fata a picat în plasă în 8 iulie, pe când încerca să dispară din țară, folosind Aeroportul din Iași. Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei din Iași au depistat-o, au reținut-o și au predat-o polițiștilor din Bistrița-Năsăud, informează un comunicat de presă al IPJ BN. Fata a fost escortată la Bistrița unde procurorii au emis pe numele ei un mandat de aducere  și astăzi a ajuns deja în fața judecătorilor care i-au dat control judiciar pentru 60 de zile.

”Maica Elena” a făcut oficial trei victime

Așa zisa călugăriță a reușit să înșele trei bistrițeni, un bărbat de 29 de ani din Josenii Bârgăului și un altul de 66 de ani din Chintelnic cărora le-a promis slujbe și rugăciuni pentru rezolvare unor probleme personale. Pe lista victimelor sale din dosarul penal de înșelăciune deschis la Bistrița figurează și o femeie de 39 de ani. Tînăra escroacă a reușit să obțină de la cele trei victime o sumă impresionantă, de peste 98000 de lei. Acum polițiștii îi verifică întreaga activitate infracțională și există semnale că numărul victimelor falsei călugărițe e mult mai mare.

Sunt semnale că numărul victimelor nu se reduce la trei

De altfel într-un comentariu postat anul trecut pe un site loca,l mai multi internauți semnalau isprăvile falsei măicuțe Elena de la Galați. O femeie reclama că a sunat la Mănăstirea Buciumeni din Tecuci și a aflat de la măicuțele de acolo că este vorba de o escroacă de etnie romă care se dă drept Măicuța Elena și care solicită bani prin serviciile de transfer rapid de bani. Cea care semnează comentariul recunoaște că i-a transmis bani, în jur de 200 de lei, dar spune că a verificat-o la mănăstire înainte de a face un al doilea transfer de bani. Femeia a mai scris și că măicuțele de la Tecuci i-ar fi spus că falsa Maică Elena a escrocat încă multe persoane, care s-au adresat apoi mănăstirii pentru informații.

 

Sursa foto: ZiarulEvenimentul.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu