Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Concurență feroce la titularizare în BN și anul acesta: 143 de învățători pentru 4 posturi. La educatoare e aproape la fel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorii care au susținut ieri examenul de titularizare află în 23 iulie ce note au obținut, într-o sesiune în care numai în Bistrița Năsăud numărul candidaților a fost, global, de peste 10 ori mai mare decât posturile. O situație obișnuită însă pentru ultimii ani.

Astfel  487 de cadre didactice au ajuns în concurs  pentru 48 de posturi titularizabile. Și până aici rata de abandon a fost mare, pentru că dosar de înscriere au depus 566 . Iar abandonul a continuat după prezentarea subiectelor, moment în care au mai  renunțat 76 de candidați, precizează conducerea ISJ BN. Unii practic nici nu au avut de ce să concureze, în afara posturilor pentru suplinire, pentru că la cel puțin 3 discipline: franceză, geografie și chimie nu a existat în tot județul nici măcar o catedră titularizabilă.

La alte discipline  concurența a fost de-a dreptul feroce: pentru învățătoare a fost de mai bine de 37 pe un loc: 143 de canddați pentru 4 catedre în întreg județul. O situație asemănătoare s-a înregistrat cu educatoarele: tot 4 posturi la o concurență de 129 de candidați. La educație fizică sunt 5 posturi și 53 de candidați, la matematică sunt 4 posturi și 29 de candidați.

Rezultatele finale, după contestații vor fi anunțate în 30 iulie, iar în 31 iulie Inspectoratul Școlar va organiza prima ședință publică de repartizare a posturilor. După finalizarea tuturor ședințelor, pentru resturi de catedra și plata cu ora ședința este programata în 30 august, urmând ca în septembrie să aibă loc ședințele pentru catedrele rămase neocupate. Toate ședințele publice vor fi conduse de noul inspector de resurse umane, profesorul de matematică Marcel Ivan (foto) cel care a furnizat astăzi într-o conferință de presă cifrele legate de mobilitatatea personallui didactic și titularizare

Puține posturi an de an

Situația din acest an de la titularizare nu este deloc una singulară. Anul trecut au fost chiar mai puține posturi titularizabile în Bistrița-Năsăud : 49, în timp ce în 2017 a existat un număr de 77 de posturi, cam tot atâtea cât anul acesta.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu