Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Cuc, promisiuni cu repetiție la doi ani distanță, în aceeași sală din Bistrița: iar face autostrăzi, centuri, drumuri de legătură

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a recidivat astăzi la Bistrița cu o nouă rundă  de promisiuni legate de drumurile de centură ale principalelor orașe din județ, accesul la autostradă, legături între drumuri, evident toate făcute în regim de urgență. Exact în aceeași sală, acum doi ani, cu un alt premier de față, același ministru, fără ghipsul de pe mână, făcea cam aceleași promisiuni. Niciuna nu s-a realizat însă. 

Răzvan Cuc nu s-a zgârcit cu promisiunile,  vineri, 19 iulie la conferința județeană de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud, organizată la Cinema Dacia: s-a angajat  că va demara în 15 august studiul de fezabilitate pentru Șoseaua Nordului, centura care ar urma să treacă prin apropierea  Bistriței, legând Suceava de vama Petea. Și nu e tot: ministrul a mai promis demararea lucrărilor pentru centura Becleanului, imediat după ce primăria termină studiul de fezabiitate, centura Bistritei, ba chiar si a Năsăudului, plus o legătură a Becleanului cu Cîrlibaba.

Și în oglindă cu ce a declarat în aprilie 2017, Răzvan Cuc a susținut că ar fi venit cu niște planuri la Bistrița , dar i le-ar fi schimbat președintele PSD Radu Moldovan peste noapte. De data asta la propriu:  ”Anunţasem iniţial că undeva în luna septembrie vom lansa documentaţia pentru Autostrada Nordului… Am discutat şi cu compania şi cu cei de la achiziţii, am trezit pe toată lumea aseară, azi noapte – până pe 15 august lansăm documentaţia pentru Autostrada Nordului. Aşa am promis, aşa vom face„ .a fost prima  parte a promisiunii. După care Răzvan Cuc a continuat: ” Domnului primar de la Beclean i-am spus aşa: că în momentul în care finalizează documentaţia, studiul de fezabilitate, pentru că s-a angajat să-l facă dânsul, în două luni de zile lansăm noi proiectarea şi execuţia” . Iar varianta de ocolire a Bistriței se face și ea în mod expres pentru a nu știu câta oară: acum 15 august e termen pentru  procedura pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Bistriţa iar până la sfârşitul lunii august se va lansa, zice ministrul,  documentaţia pentru proiectarea şi execuţia DN 17D, Beclean-Cîrlibaba. Și cum nu putea fi lăsat nici Năsăudul afară din tolba cu promisiuni, ministrul Cuc a zis probabil ce a vrut să audă sala: ”Deci, astea sunt proiectele pe care ni le asumăm şi, totodată, centura de la Năsăud. Acum două săptămâni a fost o echipă de la Ministerul Transporturilor, a vorbit cu domnul primar despre acest obiectiv şi îl vom băga pe fonduri şi vom lansa documentaţia, tot aşa, sperăm până la sfârşitul lunii septembrie să dăm drumul la documentaţia pentru studiul de fezabilitate”.

Și-a amintit ce a vrut


Ministrul Cuc și-a reamintit că a făcut promisiuni în 2017 în aceeași sală (foto) doar că acum și-a amintit ce i-a convenit: ”“Făcusem o promisiune tot în sala asta în 2017 cu privire la DN 17D Beclean-Cîrlibaba. (…) Până la sfârşitul lunii august dăm drumul şi la proiectare şi execuţie, cu clauze suspensive, cum ne-a învăţat domnul ministru Teodorovici. Să intrăm în linie dreaptă. A uitat însă că în aprilie 2017 a promis drumul expres Bistrița-Dej, pe care la cererea premierului de atunci Sorin Grindeanu ”l-a mutat” din 2020 în 2017 iar șeful său de atunci a promis centura Becleanului și a Năsăudului pe care i le-a plasat lui Cuc în responsabilitate. Citiți aici cam ce s-a angajat Răzvan Cuc să realizeze în Bistrița-Năsăud în aprilie 2017. Exact în aceeași sală:
Proiectul drumului expres Bistrița-Dej va fi scos de la naftalină. Premierul a promis că devine prioritate

Și precum Grindeanu în 2017, Viorica Dăncilă a intrat și ea în jocul promisiunilor și a declart în discursul ei de final că dacă Răzvan Cuc nu va realizace a promis, va pleca de la minister.

Share.

About Author

Lasă un comentariu