Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Unanimitate la alegerile PSD Bistrița-Năsăud: sala a votat la scena deschisă și în procedură fulger principalele funcții. Nimeni nu a avut contracandidat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PSD-iștii bistrițeni și-au votat astăzi în mai puțin de 3 minute atât noul președinte, președintele executiv cât și 11 vicepreședinți. Și au făcut-o fără mofturi, votând în unanimitate tot ce le-au cerut conducătorii: pe președintele Radu Moldovan, președintele executiv Nicolae Moldovan, ambii fără contracandidați, dar și o listă întreagă de 11 vicepreședinți, care avea fiecare locul său bine decis dinainte și evident niciun contracandidat.

Cum a glumit Mihai Fifor cu premierul Dăncilă pe seama lui Bogdan Ivan

Atât lista celor 11 cât și cei doi președinți a fost votată  la scena deschisă, după câte un laudațio la adresa primilor doi rostit de secretarul general, ex-ministru al apărării  Mihai Fifor și o lectură nominală a vicepreședinților. Singurul element de culoare a fost comentariul lui Fifor atunci când i-a citit numele președintelui TSD, Bogdan Ivan, cel care în urmă cu o lună a publicat o scrisoare deschisă acidă în care  critica ideea ca  Viorica Dăncilă să devină președinte al partidului. Fifor l-a numit ”celebrul președinte de la TSD”, după care s-a întors către Viorica Dăncilă întrebând: ” ce spuneți doamna președintă, îl votăm?”  Iar răpunsul acesteia a venit prompt: ” eu mă abțin”. Ceva mai târziu în discursul de final Viorica Dăncilă i-a amintit apăsat numele lui Bogdan Ivan, atunci când a vorbit de nevoia de a lărgi organizațiile, inclusiv pe cea de tineret.

PSD BN are și purtător de cuvânt: e comunicatoarea prefectului

Și tot în viteză au fost reconfirmați în funcție secretarul general județean  Romeo Florean, și el fără contracandidat, trezorierul, Marius Bor, șef local la ING. Singurul element de noutate  al alegerilor de la PSD BN a fost desemnarea unui purtător de cuvânt al filialei, funcție inexistentă în filială până acum.  Radu Moldovan a propus, sala a votat: șefa departamentului de comunicare a PSD BN, dar și purtător de cuvânt a fost desemnată șefa de cabinet a prefectului Ovidiu Frenț, Mihaela Ivan.

Alegerile în sistem de unanimitate și cu candidați stabiliți înaintea conferinței s-au făcut sub supravegherea noii conduceri a PSD de la centru : Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici Mihai Fifor, însă nu au avut nimic din disputa pe principalele  funcții de la congresul de acum 2 săptămâni. Nu mai puțin de 7 miniștri au participat la ceea ce s-a dorit acest adevărat tur de forță cu final cunoscut. Pe lângă premier și ministrul finanțelor pe scena de la Cinema Dacia au urcat ministrul sănătății, Sorina Pintea, cei doi miniștrii din județ: vicepremierul Daniel Suciu și Ioan Deneș, dar și ministrul fondurilor Europene, Roxana Mânzatu.

Întreaga conferință de alegeri a putut fi urmărită pe facebook pe pagina oficială a PSD

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Chiar si atunci cand aveau loc alegerile PCR la nivel de judete existau cel putin 2 sau mai multi candidati pentru fiecare functie. Altfel, nu are nici un sens însăși notiunea de “alegeri” fiindcă n-ai cum să faci o alegere când ai un singur individ. Până si votul prin ridicarea de mână demonstrează că alegerile au fost doar un simulacru. Dar la PSD se poate chiar si mai rău. In 2018, la Congresul extraordinar al PSD, Liviu Dragnea a cerut pur si simplu o confirmare verbală pentru funcţia pe care o ocupă: ” Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?” Raspunsul a fost “DA” urmat de aplauze prelungite din partea celor peste 4.000 de delegaţi.

Lasă un comentariu