Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O asociație a procurorilor prezintă un alt desfășurator în cazul Caracal și susține că la percheziție s-ar fi găsit un corp carbonizat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O asociație a procurorilor, “Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” a publicat o scrisoare pe pagina oficială de facebook în care prezintă un raport al desfășurării faptelor în cazul Caracal care are cel puțin câteva elemente inedite față de informațiile ajunse în spațiul public

Procurorii din asociația profesională spun pe pagina de facebook că la perchezițiile din curtea suspectului s-ar fi găsit un corp carbonizat și că vecinii individului și-ar fi amintit că ar fi simțit fum joi în jurul orelor 13,00, însă că ar fi crezut că sunt de la ” activități gospodărești”. Mai susțin procurorii și că poliția din Caracal ar fi anunțat vineri în jurul orelor 3,00 dimineața, adică imediat după obținerea mandatului de percheziție că nu mai au polițiști disponibili la sediu și că echipa de intervenție s-ar fi constituit abia la ora 5,30,  ceea ce înseamnă că practic polițistii nu au patrulat în fața casei suspectului ore în șir. Și tot asociația procurorilor susține că niciun procuror, deci nici cel de caz nu ar fi interzis polițiștilor să intre în casă, așa cum a pretins șeful poliției române demis între timp.

Asociația Procurorilor susține, tot pe facebook, că a ales să publice cronologia zilelor de 24-25 iulie 2019  trecând peste obișnuita rezervă și alegând ” datoria noastră față de beneficiarul sistemului de justiție, cetățeanul” :

”Miercuri, 24.07.2019- ziua în care victima a dispărut

Joi, dimineața, 25.07.2019- părinții victimei anunță poliția cu privire la dispariție

Joi, ora 11,00- victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori

Joi, ora 15,30- Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Joi, în jurul orei 16,00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon ce au rezultat din informații

Joi, ora 19,15- este primită informația că victima ar putea fi in 3 locații dintr-o comună

Joi, ora 19,50- sunt emise mandate de percheziție pentru cele 3 locații

Joi, ora 19,58- se intră cu mandatele de percheziție în cele 3 locații

Joi, ora 19,58- 21,00- se efectuează cele 3 percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe

Joi, ora 21.00-vineri 02,00- se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare

Vineri, ora 02,00- se identifică proprietarul autoturismului

Vineri , ora 02,00- sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate

Vineri, ora 02,20- sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03,05- sunt luate mandatele de percheziție de la instanță

Vineri , ora 03,15- Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05,30- se constituie echipa de polițiști

Vineri, ora 06,00- se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.” scrie asociația procurorilor.

Ce mai spun procurorii pe facebook : ”Datele cunoscute de procurori indică faptul că niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit țipete. În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile și cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condițiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii si un autoturism.
Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR.
De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22,00 a ajuns la fata locului in încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani. 
La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei.
Ulterior acestor activități, s-a stabilit că joi, în jurul orei 13,00 vecinii au observat si au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice iar cu ocazia percheziției un corp a fost găsit carbonizat.

AMASP consideră că este necesar să fie clarificate orice aspecte care au îngreunat sau împiedicat ancheta în acest caz și dacă au existat erori sau încălcări ale dispozițiilor legale, indiferent de persoana care le-ar fi săvârșit”  mai scrie Asociația “Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor”.

Suspectul arestat

Individul de 65 de ani din Caracal suspectat de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani dispărută miercuri pe drumul spre Caracal unde făcea meditații, dinspre Dobrosloveni comuna în care locuia. Deocamdată individul suspectat și de alte atrocități a primit mandat de arest pentru 30 de zile, însă deocamdată doar pentru acuzațiile de lipsire de libertate și viol.

Sursă foto: IGPR

Share.

About Author

Lasă un comentariu