Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primvicele liberal Stelian Dolha, mesaj pentru șeful PSD care și-a angajat fratele director: ”Radule nu uita, județul nu-i moșia ta”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii au o reacție extrem de dură după ce presă a dezvăluit în această săptămână că fratele lui Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud și al Consiliului Județean a ajuns director adjunct la Aquabis, societatea aflată în subordinea directă a CJ.  Prim-vicepreședintele PNL Stelian Dolha i-a transmis șefului de la PSD că a făcut un gest de o sfidare incredibilă, extrem de revoltător mai ales într-un asemenea context social când oamenii realizează că incompetența și promovarea pe criterii dubioase au consecințe dramatice: ”În vremuri în care până și-n ultimul cătun românii au descoperit cum ucide incompetenta și unde ne-a dus ca țară promovarea pe criterii de clan, partid și rubedenii, șeful PSD-ului și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud ne sfidează pe toți și-si instalează frățiorul, Macarie Alexandru Moldovan rămas fără job de la stat, director in compania din subordinea directă, Aquabis SA”

Dolha remarcă și cât de lipsită de transparență a fost toată procedura care a făcut ca Macarie Moldovan să ajungă director concurând de unul singur: ”A făcut-o pe ascuns cu un așa zis concurs, în care fratele, fost ”expert” national în mersul trenurilor, și acolo tot prin grija lui big brother,  a arătat că e singurul care se pricepe la apă și canal si merită salariul cu multe zerouri. Evident, concurându-se pe sine însuși, pentru că nimeni n-a indrăznit să-l concureze pe fratele baronului de Bistrița-Năsăud.” 

Liberalul vorbește inclusiv despre încărcarea excesivă a schemei de manageri a unei companii publice de utilități, care se poate regăsi în costul final al tarifelor la apă, toate asta în pofida retoricii oficiale a PSD care teoretic vrea sa facă reduceri la nivelul sefilor din zona bugetară: ” Nu punem la socoteală că băgandu-i pe gât încă un director firmei care vinde apa si canalizarea din Bistrița-Năsăud la prețuri printre cele mai mari din țară, salariul lui se va regasi in facturile oamenilor. Sau că guvernul tău, PSD vorbește, acum cand bugetul e gol, de reducerea personalului bugetar si mai ales a șefilor din instituții, dar tu mare baron îți permiți să ții 5 directori la Aquabis. Astea-s mofturi când te gândesti ca la anul pe vremea asta s-ar putea sa rămâi fără scaunul cel mare si fratele tau o să-ti reproseze toată viața că nu l-ai așezat si pe el intr-o altă funcție grasă la stat din care să-si poată plăti măcar vacanțele prin Nepal.”

Stelian Dolha pune pe seama disperării și a anticipării pierderii alegerilor gestul angajarii fratelui șefului Consiliului Județean: ”M-am gândit ce anume l-a impins pe Radu Moldovan să sfideze în felul acesta un județ întreg, de ce să transmită mesajul ăsta, că județul e acaparat de un clan. Dar răspunsul e simplu: disperarea. Disperarea că pierde oricum județul, iar ultimele alegeri au fost ca un glonț șuierat pe la ureche. Un glonț care l-a trezit la realitate: în toamnă cu Veorica va fi si mai rau, iar la anul va fi un dezastru.

Așa că e vreme de căpătuială, dacă tot pierd puterea. Acesta e mesajul celui care a ajuns să creadă ca județul e moșia lui și vrea să-și facă plinul dacă tot va trebui să fie expropriat.” a mai scris primvicepreședintele PNL, Stelian Dolha într-un comunicat de presă.

Presa din Bistrița-Năsăud  a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că societatea județeană de apă și canal, Aquabis SA, a cărui acționar majoritar este Consiliul Județean cu 87% l-a angajat director general adjunct pe fratele președintelui CJ, Macarie Moldovan, în urma unui șa zis concurs, complet lipsit de transparență.

Citiți și: https://www.bistritaexpress.ro/2019/07/30/nepotism-psd-marca-bn-fratele-lui-radu-moldovan-uns-director-general-adjunct-la-aquabis-societatea-tutelata-chiar-de-consiliului-judetean/

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Vizitator în

    La 30 de ani de la Revolutie, România este un stat nereformat in care totul funcționează ca inainte de 1989 pe bază de pile, cunostinte si relații (p.c.r.) . In România coruptia este endemică si se manifestă la toate nivelurile. Nepotismul e în floare în toate instituţiile publice. Nu exista instituţie a statului care să nu fie caracterizată de un nepotism deşănţat. Asa ca nu-i de mirare ca fratele lui Radu Moldovan a fost numit director general adjunct la Aquabis. Ba mai mult , nepotismul este prezent chiar si in institutiile religioase unde ar trebui sa guverneze dreptatea divina.

  2. Nepotismul este un fenomen care tinde să se dezvolte și să acapareze mai toate domeniile publice sau private din România.Mai grav este ca asistăm la legalizarea nepotismului in România prin modificarile aduse la legile justitiei prin care se dezincrimineaza conflictul de interese. Nepotismul poate fi definit ca fiind un abuz de putere prin care un demnitar al statului sau orice altă persoană aleasă sau numită într-o funcție de conducere, acordă favoruri directe sau indirecte rudelor sau prietenilor săi. Acest fenomen nociv este prezent in societatea omenească din toate timpurile . Important este ca el sa fie tinut sub control.
    Vezi: http://www.cimec.ro/Biblioteca-Digitala/Caragiale/Caragiale-Nepotismul.htm

Lasă un comentariu