Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un german și o româncă și-au înființat culturi de canabis în Tureac. Procurorii au intrat peste ei cu mascații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un cuplu din Tureac format dintr-o româncă de 48 de ani și un german de 61 de ani sunt acuzați de trafic de droguri de risc și, după ce au fost săltați aseară cu mascații, așteaptă ca un judecător să le decidă soarta.

Polițiști de la Combaterea criminalității coordonați de procurori DIICOT au descins în 6 august la domiciliul celor doi, Floricica Elena B. și Wolfgang Br. din Tureac unde au făcut percheziții, dar și alte două adrese din județ, printre care una din Șieu Măgheruș. La  o adresă din comuna menționată a celor doi a fost descoperită o cultură de canabis, în grădină cu 70 de plante în diferite faza de dezvoltare dar și un adevărat arsenal de laborator pentru cultivarea canabis-ului  în interiorul casei precum și plante de cultură.

Polițiștii au confiscat 5 kg de masa verde de canabis, 20 kg muguri de canabis, toate repartizate în 166 de caserole și 134 de muguri. Polițiștii au confiscat și banii găsiți, în jur de 22500 de euro, dar și aparatură informatică: 3 laptipuri, 4 telefoane mobile , o tabletă și mai multe ustensile de laborator, informează un comunicat de presă  al IPJ Bistrița-Năsăud. Cei doi au fost arestați și așteaptă decizia judecatorilor de drepturi și libertăți în privința arestării preventive.

UPDATE: O instanță a Tribunalului Bistrița-Năsăud  a decis trimiterea după gratii, în arest preventiv  pentru 30 de zile  a celor doi. Aceștia ar urma să rămână în arest preventiv până în 7 septembrie 2019, aceasta dacă o altă instanță nu le acceptă contestația depusă la măsura arestării. ( http://portal.just.ro/112/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11200000000075963&id_inst=112

Cultura canabisului a luat amploare în ultimii 2 ani

Anul trecut ofițerii antidrog din întreaga țară au găsit zeci de culturi indoor și outdoor. Procurorii DIICOT spun că cei care cultivă sunt tot mai inventivi și pe lângă apartamente și sere au ajuns  chiar pe culturi ascunse în lanuri de porumb. Deoarece plantele de canabis au nevoie de atenție specială, susțin procurorii, traficanții încearcă să țină pasul cu tot ce apare nou pe piață în acest domeniu, de la semințe, la sisteme moderne de aclimatizare. Drogurile din culturie românești ajung și în afara granițelor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu