Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Daniel Suciu a explicat de ce n-a ajuns Radu Moldovan la congresul de azi al PSD. Ce semnifică pentru vicepremier melodia lansării Vioricăi Dăncilă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PSD Bistrița-Năsăud Radu Moldovan n-a participat la Congresul de sâmbătă al Partidului Social Democrat, care a validat-o oficial pe Viorica Dăncilă drept candidat al Partidului Social Democrat în cursa prezidențială in toamnă.

Întrebat la Digi 24 care este explicația neparticipării unor lideri județeni la congres și dacă asta nu e cumva un semn clar că nu se vor implica nici în campanie, vicepremierul Daniel Suciu a răspuns că nu poate în vorbi în numele altora dar poate răspunde ce l-a împiedicat pe  Radu Moldovan  să fie prezent la București : trebuia să fie prezent la maratonul organizat de Tășuleasa. ”Nu pot sa vorbesc în numele domnului Buzatu sau domnului Oprisan, dar dați-mi voie să vorbesc în numele presedintelui meu de organizatie, domnul  Radu Moldovan.. și sunt convins că dumneavoastră  ai auzit de Proiectul Via Transilvanica, de Maratonul  Via Maria Terezia. Este un eveniment extrem de important care se întâmplă in judetul Bistrita-Năsăud organizat de Tasuleasa Social  în parteneriat cu Consiliul Județean BN.” Daniel Suciu a mai susținut și că important e ca fiecare membru să fie implicat in campanie si nu doar liderii”. Nu este campania liderilor, ci a fiecarui membrua mai spus vicepremierul, deputat de Bistrița-Năsăud, la Digi 24.

După ce jurnaliștii  invitați în emisiune au remarcat numărul redus al participanților la PSD Congresul de sâmbătă,  fără precedent în istoria partidului, Suciu a replicat: ” Nu cred ca e rău de loc sa nu mai avem fastul pe care l-am avut . Cred că nu durata unui congres poate da succesul unei campanii electorale. Da , ne asteaptă o campanie cum n-a mai fost niciodată pentru ca avem un actor electoral în plus și anume Alianța USR-Plus sii chiar cred ca va fi o campanie grea”. Întrebat dacă  nu se simte descurajat de scorul partidului la ultimele alegeri dar și de faptul că  PSD își propune ca target să ajungă maxim în turul 2 și că în CEX-ul de ieri Viorica Dăncilă s-a raportat la scorul candidatului USR de care a spus că nu poate fi depășită, pentru că ar echivala cu un dezastru pentru PSD,  Suciu a spus : ”Nu, nu va castiga USR ca nu are cum. Dar vă raportați la USR în această campanie electorală a replicat moderatoarea. ..Daca vreti e un competitor electoral validat la alegerile electorale, însă ceae ce cred eu cu tărie cu nu 22,8% e scorul Partidului Socia Democrat. Niciodată cel puțin în primul tur al alegerilor prezidențiale nu am avut mai puțin de 28-29 %.”

Interpretare exotică a semnificației melodiei pe care a intrat Dăncilă. Suciu taxat de jurnaliștii de la DIGI 24

Jurnalistul Claudiu Pândaru, prezent și el la aceeași emisiune a comparat congresul mai mult cu o încălzire iar melodia din seria Rocky pe care a intrat Viorica Dăncilă ar transmite si ea aceeași semnificație, că lupta e mai mult pe o clasare bună, dar nu pe câștig: ”Miza PSD e sa iasa pe turu l2. Social democratii se vor concentra sa lupte in primul rând cu USR pentru turiul 1.E o chestiune care-i convine domnului Iohannis. Nici USR nu-i displace sa se lupte cu PSD. Denumirea de congres e improprie. A fost o lansare cu ecrane, a fost formal și votul . A fost o lansare oficială a unui candidat. Cu aceasta melodie din filmul Rocky cand alergape scaririle Capitoliului cu mîinile ridicate în sus , sa arate ca a trecut de faza de antrenament si e pregatita de o luptă” a comentat jurnalistul de la Digi 24.

Daniel Suciu n-a fost de acord și a venit cu propria interpretare a melodiei care ar trannsmite de fapt că lupta va fi câștigată după o întrecere însângerată, evident la figurat vorbind: ” M-am uitat la Rocky, la toate  5-6 seriile . Nu discutam de un tur sau 2 ci că intram intr-uo competiție care din 92 incoace PSD si-a propus sa o câstige. Cred ca in al doilea film al seriei Rocky personajul principal Rocky a fost bătut la sânge timp de 11 reprize. Și a suportat cat a suportat si in final in repriza a 12-a a câștigat meciul. Mie imi place aceasta analogie”. 

Claudiu Pândaru l-a taxat însă prompt: ”Analogia dvs  e un pic fortata. Pana acum doamna Dăncilă s-a cam bătut singură . Toata pierderea increderii si desconsiderea chiar si din partea multor social democrati au provenit din greseli pe care chiar doamna Dăncilă le-a făcut: de la greșeli gramaticale flagrante pe care stiți la cele de localizare si până la felul ăsta straniu, pentru orice cetateancu mintea intreagă de a se considera o doamna Dancila până la plecarea lui Liviu Dragnea în puscărie si o altă doamnă Dăncilă după. 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu