Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sesiunea extraordinară pe legile grațierii în plină criză politică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputații au trăit luni în direct criza politică generată de ieșirea de la guvernare a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că a fost prima zi de sesiune extraordinară.

De altfel prima zi a sesiunii, cerută de opoziție pentru a abroga câteva din legile justiției extrem de controversate precum cea a recursului compensatoriu, precum și cele ale grațierii unor pedepse precum si abrogarea OUG-ului 114. aținut doar 10 minute. Deputatul Cristina Iurisniți, care a participat la deschiderea sesiunii extraordinare a scris pe facebook: ”În contextul crizei politice azi în Parlament, USR a avut cea mai mare prezență! Ședința de azi condusă de PSD a durat 10 minute. E divorț clar în Coaliție! PNL a anunțat moțiune de cenzură! Deputații USR au votat astăzi ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Săptămâna aceasta vom vota respingerea legii privind grațierea unor pedepse și vor începe dezbaterile pentru abrogarea legii recursului compensatoriu și respingerea OUG 114 care a bulversat economia românească” a scris pe facebook Cristina Iurișniți. Deputatul bistrițean a remarcat că în prima zi de sesiune extraordinară USR a avut cea mai mare prezență, cu peste 77%, PNL a avut puțin peste 56% iar PSD a avut 54% prezență.
Legea privind grațierea este un proiect de lege prin care Guvernul PSD-ALDE voia, încă din momentul OUG 13, să-i scape de închisoare pe cei cu pedepse de până la 5 ani inclusiv. O lege nocivă prin care și-ar fi eliberat corupții din pușcărie. De asemenea, în această sesiune vor începe dezbaterile și pentru abrogarea legii recursului compensatoriu. De la intrarea ei în vigoare, în vara anului 2017, aproape 19.000 de condamnați au fost eliberați înainte de termen, inclusiv 840 de criminali și 566 de violatori. Dintre cei eliberați, 1.300 s-au întors deja în penitenciare”  a transmis USR Bistrița-Năsăud printr-un comunicat de presă:

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu