Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul liberal care i-a cerut explicații lui Radu Moldovan pentru angajarea fratelui continuă disputa pe facebook. Unde a mințit șeful CJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce  l-a interpelat în plină ședință de Consiliu Județean pe președintele Radu Moldovan în legătură cu angajarea fratelui său ca director la Aquabis și a primit un răspuns expeditiv,  consilierul liberal Florin Moldovan îi dă replica pe facebook. Aceasta în condițiile în care președintele Consiliului Județean, cel care conduce și sedințele forului deliberativ,  s-a grăbit să sisteze ședința de miercuri după ce l-a trimis pe Florin Moldovan să-și adreseze întrebările Consiliului de Administrație al Aquabis.

Dilema liberalului: ”Angajarea fratelui președintelui intră la categoria administrație sau politică?”

Consilierul PNL Florin Moldovan l-a întrebat pe facebook pe șeful Consiliului Județean și al PSD dacă numirea fratelui său ca director general adjunct la Aquabis ar trebui încadrată cumva în categoria act politic sau act de administrație, aceasta în contextul unei fraze cu care Radu Moldovan închidea gura opoziției de câte ori avea ocazia  pretinzând că la Consiliul Județean el face doar administrație și nicidecum politică: De-a lungul anilor pe care i-am petrecut în Consiliul Județean, mai exact din 2016 încoace, ne-ați tot acuzat, pe noi, consilierii PNL, că facem politică în loc de administrație. Și acum vine întrebarea: Domnule președinte, un post de director executiv adjunct în cadrul Aquabis SA reprezintă administrație sau politică? Suntem și noi foarte curioși cum de a ajuns fratele dumneavoastră pe postul de director executiv deși nu are pregătire absolut deloc pentru acel post” . Consilierul județean liberal i-a amintit lui Radu Moldovan o altă dispută care au avut-o în plenul ședințelor de  Consiliu Județean legată de societatea de drumuri județene, LDP, cealaltă companie din subordinea CJ și de numirile controversate făcute și acolo, care aproape au falimentat compania: ”La ședința ulterioară vă spuneam despre aceeași problemă la LDP, cu aceiași oameni care intră nepregătiți pe posturi de conducere în instituții foarte importante și nu înțelegem cum se fac aceste numiri de oameni incompetenți sau oricum foarte nepregătiți pentru funcțiile respective”. 

Minciuna din apărarea lui Radu Moldovan

Întrebat ce are de spus în legătură cu numirea recentă a fratelui său, (nn.fost director la CFR SA) în funcția de director general adjunct la Aquabis, societatea din subordinea Consiliului Județean, Radu Moldovan a trântit miercuri în ședință o replică fără nicio legătură cu întrebarea:  ”această chestie cu incompetenții e o trăsătură a partidului din care faceți parte”. Apoi s-a străduit să le demonstreze chiar consilierilor județeni, adică acelora care au votat inclusiv majorari de capital, consilii de administratie la societatea din subordinea directă, etc, că el n-are nicio treabă cu societatea  județeană de apă și canal: Aquabis SA are o structură de acționariat cu 19 acționari, cu un Consiliu de Administrație, cu legi și cu proceduri și cu concursuri. Așa că vă rog să vă adresați în scris, în calitate de consilieri județeni, Consiliului de Administrație al Aquabis, care să vă precizeze ce, cum și ce s-a făcut și pentru care. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nu are niciun fel de atribut, nici măcar nu reprezintă Consiliul Județean în structura acționariatului pentru că era incompatibilitate și responsabilul instituției în această structură este administratorul public al județului cu încă 18 reprezentanți ai celorlalți 18 acționari” a fost răspunsul președintelui. Ce a omis sa spună Radu Moldovan e că la   SC Aquabis SA cei 18 acționari ( mai multe consilii locale printre care și Consiliu local Bistrița) au împreună cam 18 % din acțiunile companiei  în timp ce Consiliul Județean pe care-l conduce, are un zdrobitor procent de acțiuni de  81,89 %, conform datelor disponibile pe site-ul Aquabis. Adică face legea, fără drept de apel în Aquabis.

Scandalul numirii lui Macarie Moldovan, fratele lui Radu Moldovan director general adjunct la Aquabis, a izbucnit la sfârșitul lunii iulie când numele acestuia a apărut pe site-ul companiei după un concurs ținut departe de ochii opiniei publice  la care ex-directorul de la CFR a fost și unicul candidat. Citeste și: Nepotism PSD marca BN: fratele lui Radu Moldovan uns director general adjunct la Aquabis, societatea tutelată chiar de Consiliul Județean

Share.

About Author

Lasă un comentariu