Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doina Pană pierdere consistentă după ce AEP a respins returnarea banilor către PSD din ultima campanie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul ministru Doina Pană a pierdut 100 000 de lei după ce Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a respins Partidului Social Democrat returnarea banilor cheltuiți pe campania de la europarlamentare. Pierderea deputatului bistrițean e cu atât mai consistentă cu cât 90% din banii cu care Doina Pană a contribuit la campania PSD provin dintr-un împrumut bancar, deci e purtătoare de dobânzi.

Doina Pană figurează pe lista candidaților PSD de la alegerile europarlamentare cu contribuții electorale importante, 100 000 de lei , sumă din care cea mai mare parte, 90 000 de lei provine dintr-un împrumut, iar restul de 10 000 de lei sunt venituri proprii, potrivit Raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale depus de PSD la AEP.

PSD este singurul partid căruia AEP i-a respins rambursarea banilor de campanie, în jur de 3,88 milioane de lei deoarece una din cele două semnături pe documentele depuse  îi aparținea fostului trezorieir Mircea Drăghici, cel care își dăduse însă demisia din această funcție la începutul lunii iunie. Acesta este și motivul pentru care AEP a refuzat returnarea banilor, decizie care a apărut recent în Monitorul Oficial.

Decizia i-a luat prin surprindere pe liderii PSD care au susținut sambăta, după CEX-ul organizat pe litoral că vor ataca în instanță decizia chiar din prima zi lucrtoare a lunii septembrie: ”Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la Autoritatea Electorală Permanentă. Noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorităţii Electorale Permanente”, a afirmat într-o conferinţă de presă  Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

Și fără mandat, și cu banii luați

Doina Pană s-a aflat pe locul 15 al listei de europarlamentare, o poziție cu șanse foarte mici de eligibilitate, care însă i-a permis să împrumute bani partidului pentru campania electorală pentru a-i putea recupera ulterior la restituirea banilor de la AEP, ceea ce nu s-a mai întâmplat însă după incidentul Drăghici.

Chiar dacă șansele la un mandat în Parlamentul european ale Doinei Pană erau infime și ar fi devenit realitate doar dacă PSD ar fi luat peste 40 % la alegerile europarlamentare, liderul PSD BN Radu Moldovan susținea contrariul și în mijloc de campanie electorală băga mâna în foc că partidul va face la redistribuire 40 %, așa cum a declarat în 15 mai într-o conferință de presă. În realitate PSD a avut jumătate din scorul prognozat, adică 22,5%, și  cu tot cu redistribuire a obținut abia 9 mandate.

Printre cei care au pierdut banii de campanie, dar s-au ales cu mandatul se numără Rovana Plumb care a cotizat 800 000 de lei, dar e în cărți inclusiv pentru funcția de comisar european unde a fost propusă de PSD. La fel și europarlamentarul Dan Nica, cel care a contribuit cu 165000 de lei la campanie. Claudiu Manda a dat și el peste 400 000 de lei, dar este europarlamentar, în timp ce Maria Grapini a contribuit cu mai puțin de 2000 de lei la campanie dar asta nu a împiedicat-o să ajungă europarlamentar.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Prostia se plăteste. Cît de naivă trebuie să fie Doina Pană ca să cheltuie 100.000 de lei pe campania de la europarlamentare, cînd stia dinainte că va pierde fiindcă se afla pe un loc neeligibil. Nici Radu Moldovan nu a dat dovadă de prea multă inteligentă susținînd în campanie electorală fără nici un argument că PSD va face 40 % după redistribuire. In realitate PSD a făcut la europarlamentare putin peste 20%, iar Doina Pană s-a trezit fără mandat, și cu banii luați. De altfel , prosti sunt si la alte partide: https://www.comisarul.ro/articol/documente/cititi-si-voi!-asta-de-la-pnl-iasi-n-are_1017159.html

Lasă un comentariu