Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Barna a aflat că a fost reales președinte USR în seara vizitei de la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezidențiabilul Alianței USR-PLUS Dan Barna a aflat rezultatul votului online pentru funcția de președinte al USR chiar în seara turneului său preelectoral  în Bistrița-Năsăud. Barna a fost reales președinte cu 65,75 % din voturile membrilor USR în condițiile în care este deja candidatul la prezidențiale al partidului.

La scrutinul intern desfășurat exclusiv online au putut vota toți membrii de partid, în perioada 1-5 septembrie, iar platforma de vot a fost gestionată cu mai multe chei de control de administratorii unei companii grecesti care furniza softul.

 Barna a explicat într-o emisiune joi la AS-TV, cu câteva ore înainte de aflarea rezultatului, că nu are niciun fel de informații despre procesul de vot sau tendința votului și că platforma ar asigură securitate maximă. Potrivit site-ului oficial al USR pentru Dan Barna au votat 6097 de membri  din 9314 voturi. Principalul său contracandidat, deputatul de Iasi, Cosette Chichirău a obținut 2907 voturi, adică 31,35 % iar Alexandru Surcel, un alt contracandidat  mai puțin de 3 %. Rezultatul votului urmează să fie validat de Congresul partidului care va avea loc la Timișoara, în 14 septembrie. Atunci vor fi aleși și restul membrilor Biroului Național al USR.

Întrebat într-o emisiune  la AS-TV realizată în parteneriat cu Bistrița Express de ce a fost nevoie ca scrutinul intern pentru președinte să fie organizat înainte de alegerile prezidențiale și nu după, cum au cerut unii contracandidați, pentru a nu fi favorizat la vot prezidențiabilul, Dan Barna a răspuns că s-a considerat ca o campanie interna prelungită până după alegeri ar fi avut putut distrage membrii USR de la mobilizarea pentru campania prezidențială.

USR este unicul partid din România care-și alege președintele prin vot electronic al tuturor membrilor de partid.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu