Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția i-a identificat pe bărbații care au torturat caluțul bolnav în Parcul Munții Rodnei. Imaginile revoltătoare au făcut înconjurul țării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițean au anunțat astăzi că i-au identificat pe indivizii care au torturat căluțul în agonie din filmulețul  dat publicității duminică de Agent Green, un ONG de mediu, și au deschis un dosar penal.

Imaginile revoltătoare au fost postate aseară  pe pagina de facebook a celor de la Agent Green, care susțineau că animalul era de fapt momeală vie pentru urși, și au stârnit un val de emoție și revoltă pe rețelele de socializare. Cei de la Agent Green scriu că filmul de câteva secunde a fost înregistrat în 7 septembrie 2019, într-o pădure de pe raza comunei Romuli, aparținând Parcului Național Munții Rodnei, iar cei care schingiuiesc calul ar fi membri ai Asociației de Vânătoare Montana Coșbuc. ”Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Poliția Română să investigheze de urgență acest caz absolut revoltător, să prindă făptași, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege și să aducă la cunoștința publicului toate aceste aspecte” au solicitat cei de ONG-ul de mediu.

https://www.facebook.com/agentgreen.ro/videos/551954942212913/

În imaginile postate de Agent Green ( vezi sus) se poate vedea cum o persoană în vârstă leagă de un copac o  sfoară, la capătul căreia se afla un cal prăbușit într-o remorcă. După ce se asigură că funia ține, individul se urcă în mașina cu remorcă și pornește autovehiculul în așa fel încât calul se prăbușește pe pământ. Cei care filmează remarcă, cu oroare, că animalul este viu și că ar avea un picior rupt, iar din imagini  și se poate observa cum calul  se zbate anemic la pământ, după căzătura brutală. Printre miile de oameni revoltați câțiva întreabă de ce nu au reacționat în niciun fel cei care au filmat și nu au oprit oroarea. Reprezentanții Agent Green le dau tuturor același răspuns: cei care au chinuit calul erau înarmați și că până și filmarea într-o asemenea zonă izolată în apropierea unor asemenea oameni a fost un gest de curaj.

Ce spune poliția

Într-un material de presă purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sârb transmite că polițiștii Secției 6 Poliâie Rurală Năsăud s-au sesizat în urma vizionării imaginilor și ”împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de, rănire  și schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor ”. Polițiștii mai spun ți că spun că au fost sesizate pentru verificări de specialitate DSVSA și Garda Forestieră.Polițiștii au identificat persoanele implicte și efectuează în continuare cercetări , urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurilor legale” mai transmite IPJ BN.

De cealaltă parte cei de la Agent Green notează că poliția s-a sesizat, așa cum au solicitat, iar despre caz spun că nu este deloc unul  singular, pentru în zonă s-ar fi găsit în aceleași condiții și o vacă. ”Este cel mai odios caz de cruzime față de animale pe care l-am văzut în ultimii ani. l-au legat, l-au tras cu taff-ul, calul era în continuare în viaţă, şi l-au dus într-o zonă în care, potrivit oamenilor locului, ar urma să aibă loc o partidă de vânătoare de braconaj la urs”, atrage atenția Gabriel Pop, reprezentant Agent Green.

Sursă foto: ProTV

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu