Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi dintre cei care au schingiuit căluțul în agonie au fost reținuți. Autorii filmării amenințați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii i-au reținut 24 de ore pe doi dintre bărbații care au participat la schingiurea unui cal în agonie pe care l-au legat în Parcul Național Munții Rodnei pe post de momeală la urși.

Pe lângă cei doi bărbați, unul de 34 și celălalt de 38 de ani, reținuți în această dimineață pentru rănirea și schingiuirea animalelor, după o cercetare prelungită pe parcursul nopții, alți doi septuagenari sunt cercetați pentru participarea la fapte. Cei doi complici, unul de 71 de ani din Romuli care apare inclusiv pe inregistrarea video de la care a pornit întreg scandalul și un altul de aceeași vârstă din Coșbuc sunt cercetați, în libertate, pentru aceeași infracțiune de chinuire a animalelor.

Căluțul a fost găsit mort

Pe de altă parte Direcția Sanitar Veterinară Bistrița-Năsăud precizează într-un comunicat de presă că a trimis inspectorii să cerceteze cazul, după sesizarea primită de la cetățeni : DSVSA precizează că inspectorii și au găsit calul din imaginile video, care murise între timp, abandonat în locul care a fost aruncat dintr-o remorca in miscare după ce funia cu care a fost legat a fost prinsă de un copac. Cu ajutorul crotalului calului mort inspectorii DSVSA au identificat proprietarii acestuia și au sesizat la rândul lor poliția.

I-au amenințat pe cei care au filmat

Cercetările polițiștilor împotriva celor patru indivizi nu se opresc însă la acuzațiile de schingiuire a  animalelor, ci vizează și infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și muniției după ce asupra unuia dintre bărbații de 71 de ani, paznic la Fondul de vânătoare Coșbuc a fost găsită o armă letală cu destinația de vânătoare, neînscrisă în ordinul de serviciu al acestuia. Mai mult ceretările vizeazăși infracțiunile de amenințare, după ce apropiați ai celor duși la poliție i-au amenințat pe cei care au înregistrat episodul schingiurii căluțului și le-au difuzat apoi online.

Cercetările sunt coordonate sub supravegherea unui  procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Foto: preluare colaj eMaramures.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu