Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ISU Bistrița are dotări operaționalizate pentru o tabără de sinistrați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O tabără pentru sinistrați care poate fi operaționalizată oricând  în caz de calamități a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Tabăra este o structură formată din trei containere identice ca și conținut ,dotate cu paturi pentru cazare, cu climatizare și iluminat și o bucătărie tip rulotă cu mese cu bănci. Intre dotările taberei se mai numără  corturi, saci de dormit, iar structura poate oferi cazare pentru 67 de persoane :” Aceste containere pot fi folosite pentru o bază operațională. Dacă se întâmplă ceva grav, poate fi amplasată unde e nevoie și poate găzdui sinistrați” a detaliat colonelul Constantin Florea, șeful ISU Bistrița-Năsăud, care a explicat și că unitățile mobile ale taberei sunt păstrate la baza ISU din Prundu Bârgăului.

Tabăra, care a intrat în dotarea ISU Bistrița -Năsăud în urmă cu 2 luni printr-un proiect european accesat de structura centrală, a costat mai bine de 1,57 de milioane de lei. Cei de la ISU BN au obținut deja toate autorizarile, iar tabara e funcțională în caz de calamități. : ”S-au făcut toate demersurile pentru înmatricularea părții rulante, verificarea interioară a containerelor. Este pregătită” a explicat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Share.

About Author

Lasă un comentariu