Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca, reacție din plenul Parlamentului la ultimele isprăvi ale ministrului Teodorovici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca, a criticat în Parlament proiectul legislativ al ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, cel prin care cere  pedeapsa cu închisoarea pentru cei ce nu sunt la zi cu plata impozitelor, remarcând și modul în care acesta a dat înapoi la presiunea publică, acuzându-l că joacă alba-neagra cu nervii românilor.

Eugen Teodorovici, joacă alba-neagra cu nervii românilor. La câteva zile după ce a depus la Senat, în procedură de urgență, un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu-şi plătesc impozitele, acesta a dat înapoi, anunțând că nu-și mai susține deocamdată propria inițiativă legislativă” remarcă deputatul Ionuț Simionca.

Revenind la contestatul proiect, parlamentarul PMP remarcă modul în care sunt tratați românii care își plătesc impozitele și modul în care guvernarae PSD a gestonat acești bani:   “Românii cinstiți, angajați sau angajatori, își plătesc cu conștiinciozitate dările la stat, chiar dacă este evident că fondurile publice sunt prăduite de PSD. Școlile și spitalele arată ca acum 30 de ani, autostrăzi nu s-au construit, trenurile nu s-au modernizat, administrația nu s-a digitalizat, birocrația a crescut”, a spus acesta.

Iar în privința proiectului, Simionca exemplifica cu cazul unei firme care a nu a avut datorii o perioadă mai îndelungată, dar care, la un moment dat, se confruntă cu întârzieri: ”în contrast cu clientela politică a PSD, care sunt întotdeauna protejați de cei aflați la guvernare: “Se poate întâmpla însă, de exemplu, ca o firmă ce funcționează de peste 10 ani și care și-a plătit în toată această perioadă la timp taxele și impozitele să întâmpine, la un moment dat, probleme cu banii și să nu își poată achita contribuțiile în termen de 30 de zile. Ce vreți să faceți, stimați guvernanți, vreți să îl băgați pe acest antreprenor, care a întârziat plata impozitelor, la închisoare. În schimb, șmecherii care au fost încurajați de PSD să-și facă un mod de viață din încălcarea legii, care au făcut averi pe seama impozitelor plătite de românii cinstiți, își văd pe mai departe de treabă. Pentru aceștia au existat mereu amnistii fiscale, reeșalonări, ba chiar inițiative legislative de relaxare a pedepselor aplicate celor care au furat de la stat?”

Ionuț Simionca le transmite celor de la PSD să fie mai preocupați cu lupta împotriva marii evaziuni și de colectarea mai bună a sumelor pe care infractorii condamnați le datorează statului român decât de hăituirea românilor obișnuiți “Stimați colegi de la PSD, nu vreți, în loc să îi amenințați pe români cu închisoarea pentru întârzieri la plata impozitelor, să vă ocupați de combaterea marii evaziuni și de recuperarea prejudiciilor de la infractorii care au adus pagube imense statului român? Această lege aberantă a lui Teodorovici trădează dezastrul fiscal – bugetar în care se găsește România prăduită. Iată cum PSD îi strânge cu ușa, pentru a-i stoarce de impozite, pe oamenii românii cinstiți pentru a-și îmbogăți clientela de partid. PSD – pentru protejații partidului mumă, pentru românii cinstiți ciumă!”,este concluzia parlamentarului PMP

Share.

About Author

Lasă un comentariu