Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacții paradoxale la ALDE BN: îi sancționează pe cei care bat palma cu Dăncilă, dar se înțeleg excelent cu PSD-ul local

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele interimar ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Monița a anunțat astăzi radierea lui Sorin Roșu Mareș din evidențele partidului, ceea ce echivalează cu eliminarea lui din rândul membrilor de partid, după ce s-a reîntors ca secretar de stat în Guvernul din care și-a dat demisia odată cu ieșirea de la guvernare.

Despre Sorin Roșu Mareș, care a fost instalat din nou secretar de stat la MADR ieri prin ordinul primului ministru, Monița a spus astăzi într-o conferință de presă  că înghițit momeala  Vioricăi Dăncilă în pofida rugăminților sale si ale altor colegi din ALDE de  a rezista sau măcar de a demisiona din partid înainte de a accepta oferta: ”Unii foşti colegi nu au înţeles că, dacă partidul le-a oferit totul, în momentul în care partidul decide ceva, noi o luăm pe altă cale. Un partid funcţionează după reguli, după statut, nu este ca un SRL sau un PFA. În partid există democraţie, voci pro şi contra, dar minoritatea se supune majorităţii, ceea ce unii colegi nu au înţeles. Este destul de trist că unii au ales pentru 2-3 luni de funcţii să iasă definitiv din viaţa politică. .Fostul nostru coleg Sorin Roşu Mareş a ales să accepte această momeală a doamnei Dăncilă. Este decizia dânsului, am discutat înainte şi l-am rugat frumos să nu pună partidul într-o situaţie delicată, putea să-şi dea demisia din partid”, a mai declarat Ioan Moniţa.

Ce-i valabil la București, nu e și în Bistrița: Radu Moldovan, un altfel de PSD-ist

Sancționarea lui Sorin Roșu Mareș pentru că a acceptat propunerea premierului, care este și președintele național al PSD, nu înseamnă câtuși de puțin că în plan județean nu continuă colaborarea cu acest partid, dimpotrivă. Nu doar că ALDE este în continuare în alianță cu Partidul Social Democrat, în Consiliul Local Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și celelalte consilii locale, dar conducerea bistrițeană a partidului lui Tăriceanu susține că se înțelege foarte bine cu liderul județean al PSD, Radu Moldovan despre care spune că e  atipic pentru PSD. Așa că Ioan Monița a ajuns și să-i mulțumească în conferința de presă a ALDE BN liderului județean PSD pentru colaborare: ”Dânsul a înţeles modul cum se face administraţie într-un judeţ, chiar îi mulţumesc public pe această cale, nu doar în numele meu ca preşedinte ALDE, dar aş putea să-i mulţumesc şi din postura de secretar al Asociaţiei Comunelor din România, Filiala Bistriţa-Năsăud, pentru că eu nu cred că vreun coleg primar de la PNL sau UDMR se poate plânge de o relaţie proastă cu preşedintele Radu Moldovan sau că nu a fost pozitiv în relaţiile administrative cu toate unităţile administrativ-teritoriale”.

Cât despre șefii instituțiilor deconcentrate de la ALDE, care și-au păstrat posturile după ieșirea de la guvernare, Monița a spus că nu aveau de ce să demisioneze, pentru că aceștia și-au câștigat posturile prin concurs.

Sursă foto: Propolitica.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu