Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un urs agresiv a băgat în sperieți locuitorii din Cușma, după o alertă transmisă prin Ro-Alert. Se așteaptă aprobare pentru vânarea a 3 urși care fac probleme în zonă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locuitorii satului Cușma,  au primit duminică dimineața o alertă prin sms transmisă prin sistemul RO-Alert că în zona satului lor ar da târcoale un urs agresiv.

Alerta a fost dată după ce mai mulți locuitori din Cușma au sunat la 112 târziu în noapte pentru a semnala prezența unui urs în localitate.  Ursul cu pricina a și intrat în curtea unei  gospodării din Cușma și a ucis un porc, și nu e prima dată când acționează în zonă. ”A mai făcut probleme și altădată” confirmă șeful Ocolului Silvic Municipal  Bistrița, Emil  Anca, ocolul care are în proprietate pădurea din Cușma.

Șeful Ocolului Silvic Municipal a explicat pentru Bistrița Express că a trimis în zonă paznicii de vânătoare ai Ocolului pentru supravegherea situației încă de vineri, de la primele informații, dar că este nevoie de primirea aprobărilor de la Minisiterul Mediului pentru ca ursul să poată fi vânat. Și nu e singura aprobare pe care au cerut-o cei din Ocolul Silvic Bistrița. În total sunt 3 astfel de solicitări, pentru 3 urși care bântuie prin zona Cușma-Cetate: ” E o perioadă când urșii mănâncă mult pentru perioada de hibernare, câțiva și-au făcut un obicei din a intra în gospodării și a ucide animale, au fost 3 vaci omorâte, porci. Luni vom constitui comisia specială pentru recoltarea urșilor și așteptăm aprobarea de la Ministerul Mediului” a mai spus Emil Anca.

Share.

About Author

Lasă un comentariu