Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeanul Daniel Suciu ar putea deveni cel dintâi ministru al justiției fără studii juridice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nominalizarea Ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu ca interimar la justiție în locul Anei Birchal  a fost comentată ironic de opoziție, după ce s-a aflat că, dacă va fi numit în funcție, bistrițeanul ar putea fi primul ministru al Justiției din ultimii 30 de ani care nu are studii juridice.

Potrivit Ziare.com dintre cei 20 de miniștri care au ocupat acest portofoliu după Revoluție, Suciu ar fi primul care nu are studii superioare juridice. Daniel Suciu a absolvit Facultatea de Științe Politice la Sibiu, a fost jurnalist până în 2007 când a părăsit presa pentru a deveni consilierul parlamentar al actualului președinte al Consiliului Județean, Radu Moldovan și președinte PSD BN. Este ministrul Dezvoltării și vicepremier de anul trecut, funcție în care a fost propulsat de Liviu Dragnea după ce a fost mâna dreaptă a acestuia în grupul PSD de la Camera Deputaților, în calitatea sa de lider de grup al deputaților PSD . Suciu este la al doilea mandat de parlamentar de Bistrița-Năsăud.

Nominalizarea lui Suciu a fost taxată de mai mulți lideri ai opoziției. Cea mai virulentă  a fost fosta șefă a PNL,  Alina Gorghiu care a afirmat la Digi 24 că  „e ca și cum pui un grădinar ministru de Interne” și că iar în acest context deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, pare de-a dreptul  „prezentabil”. Numirea ca interimar la justiție a lui Daniel Suciu, dar și de interimar la Mediu al celuilalt ministru din Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș, de la Ape și Păduri  este însă incertă, deoarece președintele Iohannis  nu s-a pronunțat în privința acestora și nici măcar a interimatului expirat al Anei Birchal, preferând să răspundă somațiilor premierului cu o nouă invitație adresată Vioricăi Dăncilă de a cere vot în Parlament pe această formulă de Guvern după ce ALDE a ieșit de la Guvernare. Pe de altă parte însă o decizie a CCR a cărei motivație a fost publicată miercuri îi cere președintelui să numească deîndată interimari pe functiile cu interimat expirat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu