Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud-județ privilegiat de un proiect de HG care relaxează condițiile acordării ajutoarelor de stat pentru firme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Investitorii din Bistrița-Năsăud ar putea avea acces la ajutoare de stat în condiții mult mai relaxate decât  se întâmplă în prezent, ba mai mult pragul investițiilor ar fi  mult mai scăzut decât în alte județe, cu un PIB considerat mediu sau mare. Analiștii spun că proiectul ar avea o pronunțată tentă electorală, fiind lansat în pre-campania pentru prezidențiale și că este menit să îi fidelizeze pe baronii locali din județele cu un PIB mai scăzut.

Un proiect de hotărâre de guvern care modifică o altă hotărâre care reglementează acordarea ajutoarelor de stat pentru firme a fost pus în consultare publică pe site-ul Ministerului Finanțelor. Proiectul elimină o serie de prevederile greu de atins între care investiții cu efect ”multiplicator cuantificabil ” dar are și un prag financiar al investițiilor mult mai redus pentru 29 de județe, printre care și Bistrița-Năsăud. Astfel, în aceste 29 de județe, valoarea minimă a investițiilor pentru care se poate primi ajutor de stat e de 2,35 milioane lei (circa 500.000 de euro) față de  4,5 milioane lei (fără TVA). Proiectul permite spre deosebire de HG inițial și includerea cheltuielilor salariale în finanțare și nu doar cheltuielile cu investiția propriu-zisa.

Prevederile îndulcite pentru acordarea ajutoarelor de stat apar într-un proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor pe care îl puteți consulta aici : proiect de HG ajutoare de stat

În Bistrița-Năsăud au beneficiat de ajutoare de stat mai multe companii în diferite etape printre care Leoni System și Grupul Teraplast.

Share.

About Author

Lasă un comentariu