Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce le-a putut spune Daniel Suciu parlamentarilor PSD în ședința în care el și Dăncilă au promis deblocarea PNDL după moțiune

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițeanul Daniel Suciu le-a ținut un discurs lacrimogen parlamentarilor PSD la o întâlnire alături de Viorica Dăncilă în tentativa de a-i fideliza pe aceștia înainte de moțiunea de cenzură. El le-a promis, potrivit unei înregistrări audio chiar din ședință, dată publicității de Newsweek ro că fiecare parlamentar PSD  va avea un cuvânt greu de spus în județul său atunci când se croiește bugetul. Asta în timp ce Viorica Dăncilă a promis deblocarea plăților PNDL  programul coordonat de ministerul condus de Suciu, chiar de a doua zi, dar și suplimentarea masivă a banilor pentru administrațiile locale.

Suciu a vorbit cu patos despre așa zisele  sacrificii dar și despre umilințele și înjurăturile la care ar fi fost supuși în ultimii ani ca parlamentari PSD,  în stradă, dar și în Parlament și le-a promis parlamentarilor  care au rămas fideli partidului că votul lor la moțiune ”o să conteze”. Și a promis că el ar fi garanția că lucrurile așa vor sta și că parlamentarii vor avea un cuvânt greu inclusiv la întocmirea bugetelor din județele lor: ”Toate dar absolut toate bătăliile pe care acest partid le-a dus în ultima vreme au fost câștigate, cu sacrificii,  de oamenii de aici. Imensa lor majoritate nu au trădat niciodată partidul și nu au așteptat niciodată la cotitură să se întâmple ceva ca să obțină un beneficiu.

Pentru că azi ocup poziția de ministru al dezvoltării regionale vreau ca oamenii din fața mea, vreau ca toți cei care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă …pentru că întotdeauna ne-am raportat la ei, ne-am bazat pe deputați și poate ar fi momentul ca ei, colegii mei, să simtă ce înseamnă meritocrația în PSD. Repet, nu discutam de trădare, nici de trădători, cei care au făcut aceste gesturi le-au făcut”.  ….Și sunt convins ca toți cei care in ultimii ani  am fost bruscați pe strada, huiduiți înjurați pe strada și scuipați inclusiv in plen vreau sa aibă garanția ca sunt în PSD acasă. Și că sunt mai apreciați cei care au rămas față de cei care au plecat… Dragi colegi in calitatea mea de fost lider de grup, vă asigur ca o sa fac tot ce tine de mine, inclusiv de postura mea ministerială, ca apartența la PSD să conteze” a spus Daniel Suciu în înregistrarea postată de Newsweek.ro.

La rândul ei Viorica Dăncilă a anunțat că vineri, în ședința de Guvern, post-moțiune, ar urma  alocați banii necesari pentru program potrivit Newsweek.ro : „Dacă pică Guvernul, atunci trebuie să le explicăm primarilor de ce a picat guvernul. Deci, vineri, am găsit deja resurse să alocăm banii pentru PNDL. Am promis un lucru: până la sfârșitul anului toate facturile pe PNDL vor fi achitate, chiar dacă valoarea este dublă față de anul trecut.”

Foto: arhiva

Share.

About Author

Lasă un comentariu