Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Locuitorii din Cușma alarmați din nou pe Ro-alert că le dă un urs târcoale satului. De data asta alerta a fost la ceas de noapte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Telefoanele locuitorilor din Cușma au sunat din nou la mesajul unui alerte transmisă prin sistemul de alertă Ro-Alert că un urs a fost văzut în preajma gospodăriilor din localitatea lor.

Alerta a fost dată marți seara  la ora 21,00, după ce mai multe telefoane la 112 au semnalat prezența ursului în localitate. Un echipaj de la Jandarmerie a ajuns în zonă, căruia i s-a alăturat un echipaj de poliție , reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și ai Primăriei Livezile. Potrivit unui comunicat de presa transmis de Jandarmeria Bistrița patrularea cu girofaruri și semnale acustice pornite au pus pe fugă ursul care s-ar fi retras în pădure fără a produce pagube.

Nu e prima alertă de acest gen din Cușma din această toamnă. În 22 septembrie, însă dimineața  locuitorii din Cușma au mai fost atenționați prin Ro-Alert că un urs dă târcoale prin localitate. Ursul a și intrat într-o gospodărie și a ucis un porc. Atunci șeful Ocolului Silvic Municipal Bistrița, Emil Anca spunea că s-a cerut autorizație pentru vânarea a 3 urși care fac probleme în zonă și că așteaptă aprobarea Ministerului Mediului.

 

Foto: arhiva

Share.

About Author

Lasă un comentariu