Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dramă: băiatul prăbușit de la etajul școlii din Năsăud a murit după o săptămână de comă indusă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Copilul de 13 de ani care a căzut între scările interioare ale Școlii Mihai Eminescu din Năsăud într-una din pauze, a murit în această dimineața, exact la o săptămână de la dramaticul accident.

Băiatul care avea multiple fracturi, inclusiv craniană, a fost operat joi la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj și de la momentul operației a fost ținut în comă indusă pentru a putea face față multiplelor traumatisme și a da voie creierului să se refacă. Din păcate organismul copilului  slăbit de alte afecțiuni, inclusiv una cardiacă, pentru care a suferit și o intervenție chirurgicală în trecut, n-a mai  făcut față multiplelor traumatisme provocate în urma căzăturii de la etajul al doilea. Responsabilii  Centrului de Plasament Năsăud sunt cei care au anunțat școala din Năsăud că băiatul s-a prăpădit miercuri la ora 11,00. Ei sunt și cei care se vor ocupa de funeralii și nu familia din Nimigea, care l-a abandonat pe băiețel încă de la 6 ani.

Școala va pune plasă între scări

După nenorocire, consiliul de administrație al școlii din Năsăud a luat decizia de a amplasa o plasă de siguranță între scările interioare, care au o  deschidere foarte mare, în încercarea de a preveni asemenea accidente. Informația a fost confirmată de  Inspectorului general școlar Camelia Tabără pentru Bistrita Express. : ”Am înțeles din ce ne-a spus doamna director că s-au luat măsuri și că se pune de urgență o plasă sau un element de protecție”.

Camelia Tabără a spus și că cei din conducerea școlii au fost inclusiv la Cluj la Clinica de Neurochirurgie din Cluj pentru a se interesa de starea copilului și sperau că va supraviețui, pentru că trecuse relativ bine de operație: ”Este  foarte trist și foarte dureros ce s-a întâmplat cu acest copil Speram că dacă a trecut de momentul respectiv post-operator, speram, ne doream foarte tare  să se facă bine.” a mai spus șefa ISJ .

Cât despre anchetă internă șefa ISJ spune că nu e încă gata, dar imediat după finalizare, va începe ancheta Inspectoratului Școlar: ”Practic colegii mei au verificat documentele, ei (nn școala )au demarat o anchetă internă să ia declarații de la toată lumea: de la profesori, de la fiecare profesor. Astăzi a fost și liderul de sindicat acolo să vedem dacă fiecare dintre cei 5 profesori de serviciu în acea zi și-a făcut datoria și a fost fiecare în poziția pe care trebuia să o ocupe. Urmează să-și facă ei ancheta internă, după care o preluăm noi să verificăm, au fost și ei plecați la Cluj să vadă care e starea copilului. Și după ce le punem toate cap la cap o să tragem o concluzie” a mai spus Camelia Tabără. Poliția face propria anchetă în acest dramatic caz.

Share.

About Author

Comentarii închise.