Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău la Digi 24: ”Până la urmă stai și te întrebi, Guvernul ăsta pentru cine mai guvernează? Ce spune din culisele moțiunii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert  Sighiartău a explicat într-o emisiune la Digi 24 că liberalii au luat în calcul varianta în care unii semnatari ai moțiunii s-ar putea răzgândi și că și-au luat o marjă de siguranță, adică au negociat și cu alți parlamentari din zona puterii.

El a spus că situația rămâne volatilă și datorită presiunilor și mai ales ofertelor PSD de funcții, posturi și alte avantaje, dar că negocierea se duce până în ultimul minut: ”Situația este volatilă pentru că știți bine că se negociază până în ultimul minut. Avem 237 de semnături, mai avem negocieri și cu alți deputați senatori din Parlamentul României, așa cum a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, însă bineînțeles că trebuie să avem o rezervă..o rezervă care trebuie luată din cauza calității morale a unor deputați și senatori care pot cădea pradă ispitelor. Suntem rezervați dar avem o marjă pe care am luat-o în considerare, în afara celor 237 am avut discuții și cu alți parlamentari, astfel încât oamenii să vină mâine și să voteze”.

Robert Sighiartău a mai spus și că mulți dintre parlamentarii PSD știu că nu mai există viitor pentru Guvernul Dăncilă sau pentru ei ca aleși ai PSD în Parlament și că vor acționa în consecință . Întrebat de moderatorul emisiunii dacă după părerea sa moțiunea de cenzură va trece, Robert Sighiartău a răspuns: ” Acum îmi cereți să vă spun niște lucruri pe care probabil numai Dumnezeu le știe… Din punctul meu de vedere, da, trece. S-au făcut toate eforturile posibile, s-a discutat om cu om, să știți că în general chiar dacă unii au căzut pradă unor promisiuni, oricum  viitor pentru Guvernul Dăncilă, pentru doamna Dăncilă și majoritatea parlamentarilor PSD nu mai există. Și majoritatea lor știu treaba asta. De asta ne bazăm că joi vor fi în Parlament și vor vota”.

Robert Sighiartău a vorbit și despre campania disperată de ofertare a parlamentarilor făcută de oamenii Vioricăi Dăncilă, care a întrecut orice imaginație: ” Se încearcă tot felul de oferte, funcții, posturi: spunea un coleg că PSD  a ajuns cel mai mare angajator din țară zilele acestea. Uitați ce se întâmplă cu domnul .Bota (nn. parlamentarul PSD care a semnat moțiunea dar pare sa se fi răzgândit după ce funcția pe care și-o dorea, cea de președinte ASF s-a vacantat  și el ar fi obținut promisiunea de a fi numit). O țară întreagă îl vede pe domnul Bota ca a negociat funcția asta pentru el.

Cât despre Guvernul Dăncilă secretarul PNL a declarat la același post TV că este penibilă toată disperarea acestuia  de a se agăța de putere, în condițiile în care sondajele au arătat în proporție zdrobitoare că românii nu îi mai vrea pe cei din PSD și că Dăncilă a ajuns să Guverneze pentru ea și o mână de PSD-iști: ”E de-a dreptul penibil să vezi  sa vezi că nu ai majoritate în Parlament, sa vezi că nu ai nicio perspectivă de guvernare, sa ai bugetul blocat, să nu ai miniștri, să nu te asculte nici măcar o parte din președinții de filială de la PSD și tu să-ți dorești în continuare să guvernezi. Din păcate nimeni nu se gândește la ce vor românii. Se vede în sondaje, ați văzut și dvs că 80% din români vor ca PSD  să plece de la Guvernare. Că până la urmă Guvernul ăsta pentru cine guvernează? Pentru ei? De asta este vorba? Da, pentru ei.Ei nu merg pe stradă, nu stau de vorbă cu românii, se ascund în camerele lor, în birourile lor, nu vor să vadă realitatea. E chiar jenant să ții un guvern în felul ăsta  la Palatul Victoria” a mai spus Robert Sighiartău la Digi 24. .

Share.

About Author

Lasă un comentariu