Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orlando Teodorovici reclamat la CNCD de un deputat bistrițean după conversația jignitoare cu o ziaristă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinta Comisiei de Egalitate de Șanse din Camera Deputaților, deputata de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a declarat într-o conferință de presă că ia în calcul să depună o reclamație la Consiliul Național de Combatere a Discriminării împotriva ministrului interimar al finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici pentru modul ofensator și sexist în care a tratat o jurnalistă care încerca să-i adreseze întrebări după moțiunea de cenzură.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, mă gândesc foarte serios să fac o sesizare ministrului demisionar, aruncat la produse expirate, Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, cel care, într-un interviu cu o doamnă de la B1, efectiv a avut un vocabular care ţine de hărţuire sexuală. Îi dădea întâlniri doamnei jurnaliste, îi făcea avansuri şi a avut un limbaj absolut suburban. Voi lua în calcul această decizie de a mă adresa Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării pentru că trebuie să ne delimităm de aceste declaraţii şi de aceste abuzuri, aşa cum ne-am delimitat de acest Guvern catastrofal care efectiv a fost dezastruos pentru societatea românească din multe puncte de vedere. Şi pe această zonă vreau să merg cu un mesaj de normalizare a relaţiilor interumane, până la urmă şi respectul pentru femei”, a explicat Cristina Iurișniți.

Ulterior Cristina Iurișniți a explicat într-o emisiune la AS-TV că a luat legătura vineri cu președintele CNCD,  Csaba Ferenc Asztalos, pe care l-a informat că va depune plângerea împotriva lui Teodorovici și va cere sancționarea acestuia pentru comportamentul incalificabil, profund discriminator  la adresa unei jurnaliste care-și făcea meseria. Remarcile complet deplasate ale ex-ministrului de Finanțe la adresa unei jurnaliste de la B1 au stârnit un val de indignare publică și l-a determinat pe un coleg de-al său de partid, europarlamentarul Victor Negrescu să-și ceară scuze în locul acestuia pentru jignirea ziaristei.

Cristina Iurișniți a mai sesizat CNCD în calitate de președintă al comisiei de egalitate de șanse și împotriva lui Liviu Pop, fostul ministru al Învățământului după un atac al acestuia la adresa Forumului German din România, despre care a spus că ar fi continuatorul unui grup nazist. Pop a luat avertisment de la CNCD, însă decizia l-a înfuriat suficient încât să-l facă să o acționeze în judecată pe deputatul USR de Bistrița-Năsăud pentru că i-a făcut plângere.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu