Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar 1 din 63 de IMM-uri direcționează 20% din impozitul pe venit pentru cauze sociale. Ce apel face ”Salvați Copiii”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Firmele și companiile au la dispoziție un mecanism legal care le permite să direcționeze fără costuri suplimentare 20 % din impozitul pe venit, respectiv pe  profit către organizațiile nonguvernamentale din sănătate, educație, cauze sociale.

Totuși, potrivit unei statistici ANAF solicitate de Organizația ” Salvați Copiii” abia 8% din sumele care ar putea fi direcționate către ONG-uri la nivelul întregii țări ajung la acestea, restul rămânând la dispoziția statului pentru că marile companii și IMM-urile nu uzează de acest mecanism de alocare pus la dispoziție de legiuitor. Doar una din patru mari companii își direcționează 20% din impozitul pe profit sau pe venit către cauze sociale și abia unul din 63 de IMM-uri au dirijat același procent din impozitul pe venit către cauze sociale, în 2018.

Organizația Salvați Copiii care a donat la sfârșitul săptămânii trecute Maternității Spitalului Județean de Urgență Bistrița aparatură pentru suportul vieții nou-născuților prematuri de aproape 19000 de euro, atrage atenția că această direcționare are pentru companii costuri  zero, însă e pur și simplu vitală pentru ONG-urile implicate în cauze sociale: ” Mecanismul prin care firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit construiește pur și simplu miracole, dacă tot mai multe companii ar vedea că banii aceștia sunt o investiție directă în viață”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv Salvați Copiii România.

În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcționată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.

Salvați Copiii ne arată că este foarte simplu să te implici în susținerea celor mai  mici  luptători, intervenind concret și consistent. Sunt  multe  modalități prin care companiile se pot implica, iar una dintre acestea este direcționarea a 20%  din impozitul pe profit. Acest lucru poate reprezenta un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților cu  aparatură vitală pentru salvarea prematurilor”, a explicat Amalia Năstase ambasador pentru „Salvați Copiii”.

Odată cu donația făcută pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița,  a doua în ultimii doi  ani,  Organizația salvați Copiii a reiterat apelul către companii și IMM-uri de a direcționa cei 20% din impozitul pe profit, cota permisă de lege pentru investiția în maternități: ”Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei:https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit ” a precizat un comunicat de presă al organizației.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a primit  la sfârșitul săptămânii trecute un incubator neonatal, un aparat suport respirator și un pulsoximetru, în valoare totală de 18.220 de Euro. În noiembrie anul trecut ” Salvați Copiii” a donat  Spitalului Județean de Urgență Bistrița un aparatul de ventilație cu suport respirator, în valoare de aproape 24 de mii de euro iar în 2015 aceeași  organizația a mai donat  un incubator de transport și o lampă de fototerapie în valoare de 14000 de euro.

Citiți și: Donație salvatoare: un aparat de ventilație de ultimă generație adus la Bistrița de ”Salvați Copiii” folosit deja pentru un micuț de 900 grame

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu