Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alocațiile copiilor vor fi indexate anual cu rata inflației cu toată opoziția Guvernului Dăncilă. Ce spune inițiatorul proiectului, Robert Sighiartău

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Camera Deputaților a aprobat astăzi în consens larg un proiect de indexare a alocațiilor pentru copii cu rata anuală a inflației, inițiat de deputatul bistrițean Robert Sighiartău și susținut de grupul PNL.

Proiectul, care a fost respins inițial de Senat va merge pentru promulgare la Cotroceni, pentru că decizională  este în acest caz Camera Deputaților, care a votat marți, 15 octombrie, pentru indexarea anuală a alocațiilor.  Proiectul legislativ s-a lovit și de opoziția Guvernului Dăncilă care l-a avizat negativ, pe motiv că nu are fundamentare bugetară, adica nu precizează de unde ar trebui luați banii, ba mai mult invoca existența unor ani precum 2015 sau 2016 când rata inflației a fost negativă.

Inițiatorii au subliniat că rata inflației a atins în 2018 cota de 5,2%, a fost mare și în 2017, în condițiile în care cuantumul stabilit la 84 de lei în 2015, tot de către liberali, a rămas nemodificat, chiar dacă rata inflației a deteriorat între timp puterea de cumpărare. Deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău este cel care a obținut la începutul anului 2019 creșterea alocațiilor la 150, respectiv 300 de lei pentru copiii sub 2 ani. El a și marcat trecerea proiectului său legislativ pe pagina sa de  facebook : ”Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020..Mă bucur că am reușit să duc la capăt cele două proiecte. A fost greu sar s-a terminat cu bine!” .

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu