Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O ursoaică a făcut prăpăd printre oile unui crescător din Șintereag.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gardul electric care împrejmuia o stână din Șintereag nu a reușit să oprească o ursoaică înfometată și doi pui de urs să facă prăpăd printre oi în urmă cu două zile. Nici măcar câinii de stână care s-au luptat cu animalul înfometat nu au reușit să împiedice ursoaica să ucidă 14 oi și să rănească altele. Ba chiar unui dintre câinii de stână a pierit în lupta cu prădătorul.

Proprietarul oilor, un fermier din Șintereag, Florin Purcea a declarat reporterilor  TVR că în momentul atacului gardul era sub tensiune, dar că asta nu a reușit să oprească ursul care nu era la prima vizită la stâna cu pricina. Am ieșit afară, era un zgomot mare, gardul electric funcționa. ”L-am instalat pentru că așa mi s-a spus că trebuie să fac, chiar am crezut că vor fi protejate așa”, s-a plâns omul. Medicul veterinar Arpad Szanto, care  a făcut deja evaluarea pagubelor pentru transmiterea dosarului de despăgubire de către proprietar, a explicat pentru TVR  că atacul feroce poate fi pus atât pe lipsa hranei în perioada de dinaintea hibernării dar și a faptului că ursoaica avea puii cu ea.

Reprezentanții asociației din Vânătoare din zonă au declarat că vor face dosar prin care vor cere vânarea  ursoaicei care face probleme, însă recunosc că șansele sunt mici. „ am mai făcut dosare pentru alți 2 ursi însă nu am primit aprobare, acum nu este nici ministru, șansele sunt și mai mici” a spus reprezentantul Asociației de Vânătoare Ursul Brun.

Un alt urs a băgat în sperieți locuitorii din Cușma după a fost văzut plimbându-se pe străzile satului  în mai multe rânduri, săptămâna trecută. Problema a fost atât de serioasă încât au fost lansate două alerte prin sistemul Ro-alert pentru locuitorii din satul în cauză.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu