Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți: ”USR va vota în Parlament învestitura Guvernului Orban!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a explicat pe pagina sa de facebook care sunt termenii negocierii dintre USR și PNL pentru susținerea Guvernului Orban în Parlament .

Parlamentarul spune că abrogarea recursului compensatoriu, desființarea secției speciale dar și adoptarea Înițiativei ”Fără Penali”  sunt asumate în acord:”. Următoarele obiective sunt prioritare și vor fi susținute cu toate forțele și pe toate căile avute la dispoziție: Abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, renunțarea la pensionarea anticipată a magistraților care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, Adoptarea inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice și
“Pactul pe implementarea Referendumului”

Apoi urmează un set de angajamente pentru care cele două partide s-au angajat sa le susțină în Legislativ: ” să facă toate demersurile pentru următoarele modificări ale legislației electorale care contribuie la întărirea democrației, revenirea la alegerea primarilor și a președinților de consilii județene prin vot în 2 tururi, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei în Parlamentul României, scurtarea termenelor de organizare a alegerilor generale anticipate, respectiv introducerea de sancțiuni pentru ne-organizarea la timp a alegerilor locale anticipate.

Există apoi prevederi bugetare asupra cărora s-ar fi convenit în negocieri: ”Abrogarea OUG “Lăcomiei” 114, cu excepția facilităților pentru domeniul construcțiilor, desființarea pensiilor speciale (pensii de serviciu si indemnizatii pentru limita de varsta) și plafonarea pensiilor speciale care nu pot fi eliminate complet.
reducerea impozitării muncii văzută ca o prioritate, dar și prioritizarea investițiilor în proiecte mari de infrastructură, în special autostrăzi și căi ferate pe coridoarele europene TEN-T (de ex. autostrăzile A1, A8, A3, A7, A6, A10, A13).

Tăierile ilegale de păduri, calitatea aerului, poluarea și gestionarea deșeurilor sunt probleme critice ale României-scrie Cristina Iurișniți, iar următoarele măsuri de mediu și patrimoniu vor fi susținute cu prioritate:
Reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în UNESCO.
Finalizarea și operaționalizarea aplicației Inspectorului Pădurii și a SUMAL și finațarea Inventarului Forestier Național ciclul 3.Aprobarea limitelor INSPIRE ale ariilor protejate și reintroducerea prin custodiilor pentru ONG-uri
Demararea proiectului de reparare și de extindere a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului
Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Cele două partide se angajează să susțină măsuri privind profesionalizarea administrației, precum eliminarea provizoratului și numirilor politice în funcții publice de conducere, inclusiv în Educație, concursuri organizate transparent, guvernanță corporativă reală pentru companiile de stat.
Guvernul va fi format din persoane integre, care nu sunt trimise în judecată sau nu au fost condamnate definitiv pentru pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, nu au obținut lucrări, diplome sau alte titluri științifice prin plagiat sau furt intelectual și care nu au colaborat cu fosta Securitate.
USR și PNL susțin că soluția cea mai bună pentru rezolvarea crizei politice o reprezintă alegerile anticipate și vor relua după alegerile prezidențiale eforturile de negociere a unui pact politic care să ducă la organizarea de alegeri anticipate.
Pe baza prezentului acord, USR se angajează să acorde votul de învestitură guvernului format de dl. Ludovic Orban mai detaliază din acordul încheiat deputatul USR Cristina Iurișniți.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu