Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Guvernul Orban a trecut în câteva ore de la tensiunea din Parlament la prima ședință de Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul premier, Ludovic Orban a ajuns luni seara la Palatul Victoria, unde a prezidat prima ședință de Guvern, într-un moment în care nici nu apucaseră miniștrii Vioricăi Dăncilă să-și facă toate bagajele.

Alături de Orban la prima ședință de guvern desfășurată la nici 4 ore după ce Parlamentul, fără prezența parlamentarilor PSD  a acordat votul de încredere guvernului PNL,  a participat chiar președintele Klaus Iohannis. A făcut-o la trei ani după o altă vizită când a descins în Palatul Victoria pentru a opri Guvernul PSD de a adopta ordonanță de trista amintire, OG 13. De data aceasta Klaus Iohannis a stat doar câteva minute în sala de ședințe unde a fost condus de Ludovic Orban.

Noul premier i-a transmis lui Iohannis ca îl așteaptă la ședințele Guvernului ori de câte ori consideră că e cazul:  “Oricând considerați că există temeiuri serioase sa participați la ședințele de guvern, că vă așteptăm cu drag”, a spus Orban.  Iohannis i-a mulțumit și i-a răspuns că  deși știe că este un mandat scurt, este convins ca va fi unul puternic: “Va multumesc pentru invitatia de a va insoti la prima întâlnire informală. Profit de ocazie sa va felicit, domnule premier, sa va doresc mult succes, chiar daca mandatul este previzibil unul scurt, sunt convins ca va fi unul puternic”, a spus Iohannis.

La ceremonia de depunere a jurămîntului noului Cabinet, de la Cotroceni, Klaus Iohannis în schimb și-a exprimat temerea față de ceea ce ar putea găsi noii miniștri în ministere: ”Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a spus Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului.

Chiar dacă este un guvern monocolor, vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlament pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD-iste. Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a adăugat președintele, care a precizat că se așteaptă ca noul Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente, printre care închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea proiectului de buget 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție.” 
Președintele  l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru ceea ce a numit o reușită incredibil” faptul că a convins  să  partidele din opoziție să formeze o nouă majoritate parlamentară și să „înlocuiască majoritatea toxică din jurul PSD”.

Trecerea prin Parlament a noului Guvern  a fost un demers căruia în dimineața zilei de luni  nu-i dădeau foarte mulți șanse mari de reușită. Aceasta în condițiile în care PSD și ProRomânia prin Victor Ponta le-au interzis parlamentarilor propriilor partide să fie prezenți în plen la votul de învestitură. Mai mulți parlamentari din Pro România, printre care Daniel Constantin au încălcat consemnul și au votat pentru Guvernul Orban, după ce au anunțat că intenționează să participe la vot. Anunțul l-a înfuriat teribil pe Victor Ponta care  a început de dimineață o campanie dezlănțuită pe pagina sa de facebook în special  împotriva fostului premir, europarlamentarul Mihai Tudose.

Share.

About Author

Lasă un comentariu