Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Schimbarea prefecților ar putea fi amânată până după turul 1. Ce spune despre înlocuirile din funcții președintele PNL BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Schimbarea prefecților este prioritară pentru liberali, însă este puțin probabil că se va putea face până la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Cel puțin asta ar fi declarat în această dimineață noul premier Ludovic Orban pentru ziarul local Argesul.ro. Orban a adaugat că schimbarea prefecților este prioritară pentru noul Guvern, însă n-ar fi potrivit pentru procesul electoral înlocuirea acestora: ” Prioritară pentru noi este – aşa cum am mai spus – restructurarea ministerelor, activitatea acestora. În niciun caz nu vom schimba prefecţii înainte de primul tur de scrutin, fiindcă asta ar duce la bulversarea procesului electoral. Cu siguranță îi vom schimba, a declarat Ludovic Orban pentru ziarul din Argeș.

Turc își dorește schimbarea rapidă dar spune că trebuie respectată legea

Întrebat într-o conferință de presă ce știe despre înlocuirea prefectului, respectiv a subprefectului de Bistrița-Năsăud, președintele PNL BN a explicat  că decizia finală va aparține primului ministru, însă Biroul Permanent al filialei va trimite o listă cu nominalizări. ”E atributul Guvernului, al primului-ministru. Urmează să facem o şedinţă de Birou Permanent județean, vom vedea cine sunt doritorii pentru funcţia de secretar de stat şi abia apoi vom transmite intenţiile la Bucureşti”.

Întrebat dacă știe când se va petrece schimbarea, Turc a spus că e greu de spus și că personal și-ar dori să se întâmple cât de repede, însă că legea trebuie respectată: ”E greu de dat un răspuns Eu cred că da, e important ca legea să fie respectată (n.n. – în privinţa schimbării prefecţilor). De ce nu? Categoric.  mi-aş dori (n.n. – schimbarea prefectului până la primul tur). (o propunere există? Există mai multe nume. Prefectul nu se alege, prefectul se numeşte. Lucrurile care se aleg au un anumit nivel de expunere. Prefectul se numeşte. Nu vreau ca să-i pun în dificultate pe colegii care nu vor primi nominalizarea.Sunt mai multe propuneri făcute, şi femei, şi bărbaţi”, a  spus Ioan Turc. la insistențele jurnaliștilor.

Întrebat și de înlocuirea şefii instituţiilor deconcentrate, Ioan Turc a spus că – aşa cum anunţa şi premierul Ludovic Orban – înainte de orice schimbare în instituţiile publice va urma un audit , după care se vor lua decizii. Primul-ministru a spus-o foarte clar, urmează un audit al instituţiilor. În urma auditului se vor lua măsuri, nu arbitrar. Nu facem ce a făcut PSD. Nu dăm la o parte omul lor ca să ne punem omul nostru. Orice fel de politică de resursă umană în zona instituţiilor publice va fi făcută ca la carte, cu responsabilitate. Întrebat daca  Dacă auditul iese bine, e posibil să nu fie schimbat nimeni”, a adăugat Turc.

Share.

About Author

Lasă un comentariu