Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Europarlamentarul PNL Adina Vălean ar fi putea fi comisarul european din partea României. A fost acceptată deja de șefa Comisiei Europene

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a ales-o pe Adina Vălean, europarlamentar PNL drept candidat din partea României la funcția de comisar european pentru portofoliul Transporturi.

Informația a fost confirmată în această seară de un oficial al CE pentru G4 Media. Noul guvern al României a transmis de urgență două propuneri către Bruxelels , la insistențele Comisiei Europene: Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popularilor Europeni și pe europarlamentarul Adina Vălean, soția fostului președinte PNL, Crin Antonescu. Ursula von der Leyen  a ales-o însă pe Adina Vălean, după ce, relatează G4 Media grupul Socialiștilor Europeni i-a cerut ultimativ să aleagă un candidat femeie, pentru echilbrarea cât se mai poate a balanței parității de gen la nivelul comisiei, în caz contrar amenințând cu un vot negativ a întregii Comisii Europene.

România a numit azi doi candidați pentru postul de comisar. Amândoi candidații au susținut interviuri cu președintele ales și au performat bine. Președintele-ales al Comisiei Europene a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un experimentat europarlamentar, care a condus deja Comisia ENVI și este în prezent președintele Comisiei ITRE.” a explicat pentru sursa citată un oficial european.

sursa foto: Expresspress

Adina Vălean va trebui să treacă în 12  noiembrie prin audierea comisiei JURI, cea care a respins-o pe Rovana Plumb, propunerea Guvernului  PSD, urmând ca în 14 să fie audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, în timp ce  votarea noii comisii este prevăzută în sesiunea plenară de la Strasbourg din 27 noiembrie.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu