Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Asociațiile de proprietari avertizate pentru afișarea tabelelor nominale fără acordul tuturor locatarilor. Următorul pas e amenda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe asociații de proprietari din țară s-au trezit în ultimele luni cu avertismente pentru nerespectarea confidențialității datelor personale ale locatarilor conform Regulamentului European, iar până la amendă nu  mai e decât un pas.

Avertismentele au fost transmise de Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, după ce locatarii s-au plâns acesteia, fie, că le sunt afișate datele personale la avizierul blocului fără acordul lor, fie la intrările în bloc au fost amplasate camere de supraveghere fără să aibă acordul tuturor locatarilor.

Ultimul raport public făcut în octombrie de  ANSDCP făcea referire la mai multe asociații de proprietari cărora li s-a transmis avertisment. Uneia din București autoritatea îi impută instalarea  unui sistem de supraveghere video în incinta imobilului pe care îl administrează ”fără să facă dovada realizării informării persoanelor vizate încălcându-se prevederile art. 13 din Regulament” . Aceeași asociație a mai primit avertisment și că nu a făcut dovada asigurării confidențialității datelor cu caracter personal , dezvăluind numele și prenumele la avizier, fără consimțământul acestora., ceea ce ar încălca ! prevederile art. 5 alin. (1) lit. b) și c) și art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulament. . În plus li s-ar solicita proprietarilor inclusiv copiii excesive după diferite documente pentru completarea cărții de imobil.

Avalanșă de reclamații la adresa asociațiilor din partea locatarilor

Alte șase asociații de proprietari între care 4 din București, una din Oradea, o alta din Râmnicu Vâlcea și una din comuna Chiajna au fost avertizate de Autoritate să răspundă la solicitările pe care le-a făcut după ce au existat reclamații la adresa lor, arată raportul pe luna octombrie a ANSDCP.

Share.

About Author

Lasă un comentariu