Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți și-a cerut scuze pe facebook după eroarea cu votul arătat pe facebook: ” Când greșim, plătim”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți și-a cerut scuze pe pagina sa de facebook, după ce a fost sancționată pe motiv că și-a arătat votul pe pagina sa de socializare într-o fotografie, imediat după ce  a votat.

Deși și-a șters fotografia dintr-o postare mai largă, deputatul USR n-a scăpat de reclamație, depusă atât la Biroul Electoral Județean cât și la Poliție.  BEJ-ul n-a sancționat-o, însă a transmis la rândul său plângerea tot la IPJ, care i-ar fi aplicat o amendă de circa 2000 de lei , conform unei declarații date de purtătorul de cuvânt al IPJ pentru G4 Media:  

Cristina Iurișniți spune că la mijloc ar fi fost o eroare tehnică și își asumă greseala: ”Toți suntem egali în fața legii! Era evident și transparent votul meu. Dintr-o eroare tehnică si într-un moment de ” euforie” am făcut și public acest lucru.  Legea electorală în vigoare , L370/ 2004 nu interzice fotografierea. În schimb interzice continuarea mesajelor electorale. Regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Am reparat imediat din proprie  inițiativă prima și ultima eroare de acest tip și pe care o regret. În același timp nu pot sa nu remarc că avem legi electorale neclare și ușor interpretabile. Candidați din tot spectrul politic s-au plâns că acum campania se face în precampanie. Deocamdată respectăm cu toții normele în vigoare. Dacă va trebui să achit vreo amendă o voi face” mai scrie  Cristina Iurișniți, care adaugă: ”Când greșim, plătim”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu