Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele a revocat din funcție un judecător bistrițean condamnat pentru corupție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătoarea Corina Iacob de la Tribunalului Bistrița-Năsăud și-a pierdut în mod oficial  calitatea de magistrat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 23 noiembrie decretul de revocare a  acesteia din funcție.

Decretul de revocare a calității de magistrat a judecătoarei Corinei Iacob (53 de ani)  a fost emis ” ca urmare a condamnării definitive pentru săvârșirea unei infracțiuni prin care se aduce atingere prestigiului profesiei” anunță Instituția Prezidențială. Judecătoarea Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost condamnată prin sentință definitivă de Înalta Curte de Casație și Justiție în octombrie  2019 la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită într-un caz  în care a dat  o sentință favorabilă pentru soția unui coleg magistrat, director și fost secretar de stat  în Ministerul Justiției, în contrapartidă cu intervenția pentru ca fiul judecătoarei să promoveze examenul de admitere ca notar public. Este vorba de celebrul caz în care fostul secretar de stat bistrițean, ex-judecătorul Ovidiu Puțura a fost trimis după gratii cu o pedeapsă de 5 ani de închisoare, dosar din care a fost disjuns cel al judecătoarei Corina Iacob.

Cazul a fost instrumentat din 2014 de DNA și deși fostul judecător și-a ispășit deja pedeapsa primită în Penitenciar și a fost eliberat, cea cu care a complotat și care a dat sentința propriu-zisă a fost judecată mult mai târziu și după ce a dat o declarație de recunoaștere a vinovăției. a primit o sentință cu indulgență: închisoare cu suspendare. Judecătoarea a mai fost obligată să presteze 60 de lunii de muncă în folosul comunității la Primăria Livezile. Completul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Numele Corinei Iacob figurează încă pe site-ul Tribunalului Bistrița-Năsăud la secțiunea judecători, secția 1 Civilă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu