Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocata Diana Morar, recomandări pentru organizarea votului în spitale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a primit câteva sesizări legate de pacienți din Spitalul Județean Bistrița-Năsăud care n-au reușit să voteze în turul 1 al alegerilor prezidențiale, deși au făcut solicitări din timp pentru urna mobilă, consilierul local Diana Morar spune că pe viitor s-ar impune măsuri speciale pentru unitățile spitalicești  și chiar secții speciale pentru bolnavi dar și pentru medicii și asistentele care fac gărzi și nu pot pleca să voteze.

„..Am sesizat o chestiune la nivelul municipiului Bistriţa, respectiv la secţia 39 unde este arondat SJU Bistriţa. Acolo a existat situația în care nu toate cererile formulate de către pacienții internați în secțiile spitalului să ajungă pe masa secției de vot, spre a fi supuse validării acestora pentru ca urna mobilă să poată să ajungă și la pacienții respectivi, aflați internați în ziua votului. O parte din cereri au ajuns, însă o altă parte din cereri nu au ajuns. Cererile, conform legislației electorale, se aprobă în preziua votului, respectiv sâmbătă, între orele 18:00 și 20:00. Este vorba de un salon de pe secția chirurgie, acolo unde pacienții au completat cererile pentru urna mobilă, însă cererile nu au ajuns în secția de vot. Secția de vot nu are jurisdicție în Spital, să meargă să ridice ei cererile. Este o chestiune nereglementată, este o chestiune de bun simț, să o facă angajații spitalului. Probabil că nu au ajuns în termen util, nu au putut fi aprobate, cert este că urna mobilă a fost în spital, însă nu toți pacienții care și-au manifestat dorința de a vota, au și reușit acest lucru” a explicat avocata liberală.

Diana Morar a solicitat, într-o conferință de presă, mai multă grijă pentru turul 2  inclusiv  din partea managementului spitalului, pentru ca asemenea situații să nu se repete : ” trebuie să asiguri posibilitatea ca toată lumea să poată vota, spiritul legii garantează ca toată lumea să aibă acces la vot” a explicat Diana Morar.  Ea a menţionat și situația particulară  a personalului medical aflat în gardă, pentru care pe viitor ar trebui luat în calcul inclusiv amenajarea unei secţii speciale de votare în incinta spitalului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu