Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Două femei au fost arestate pentru proxenetism în Bistrița-Năsăud după o amplă acțiune a DIICOT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două presupuse proxenete, una de 22 și o alta 51 de ani, ambele domiciliate în Bistrița-Năsăud  au fost reținute de procurorii DIICOT în 13 noiembrie în cadrul unei ample acțiuni care a inclus 3 percheziții domiciliare făcute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, precum și de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

Alături de cele două femei care au fost reținute pentru 24 de ore și au fost aduse în fața judecătorilor pentru mandat, sunt cercetați într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat sunt suspectați și doi bărbați de 43, respectiv 22 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, care sunt suspectați că ”ar fi recrutat, adăpostit și transportat mai multe tinere, minore, dar și majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze” în România. Cele două presupuse proxenete Gabriela Mariana H și Claudia Mariana F. , pentru care au fost documentare fapte petrecute începând de anul trecut au primit mandat de arestare pentru 30 de zile de la judecătorii de drepturi și libertăți a Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Polițiștii de la BCCO au descoperit și ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, între care telefoane mobile, un laptop, precum și 7.000 de euro, informează un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. La audieri în fața procurorilor DIICOT au ajuns cinci persoane cu mandat de aducere în vederea audierii.

Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale a persoanelor implicate, iar în cursul acestei zile, cele două femei vor fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă. Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. La percheziții au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu