Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cazul de la Șanț în Colegiul Prefectural: cum a fost convins profesorul bătăuș să amâne câteva luni revenirea la catedră.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Soluția provizorie în cazul profesorului de la Șanț a fost dezbătută astăzi în Colegiului Prefectural,  un fel de guvern în miniatură de la nivelul județului. Inspectorul general adjunct de la ISJ Zoltan Deak  a explicat cum s-a detensionat situația și cum a fost convins profesorul Vasile Maternik, cel împotriva căruia au ieșit în stradă de 4 zile locuitorii comunei Șanț,  să nu se întoarcă la catedră.

”Pentru moment, situaţia de la Şanţ este detensionată. Ieri, după discuţii care au durat aproximativ două ore şi jumătate, iar domnul profesor a înţeles că nu este dorit şi nu este bine să forţeze intrarea la copii, nu a dorit să-şi facă cerere de concediu fără plată, soluţia care s-a găsit a fost aceea de a face o solicitare de învoire pe contractul de muncă. Pe moment, conducerea şcolii i-a aprobat această solicitare ca să se detensioneze situaţia. În paralel, am informat Ministerul şi aşteptăm ce soluţii ne pot da. Avocatul Copilului, instituţie care este în subordinea Avocatului Poporului, a ţinut legătura în permanenţă cu domnul director şi încearcă să se facă demersuri astfel încât instanţele judecătoreşti, sub o formă sau alta, să-şi clarifice poziţia vizavi de ceea ce poate face acest domn profesor. Este clar că prezenţa lui la clasă este imposibilă, trebuie să dăm dreptate şi părinţilor”, explicat  Zoltan Deak, adjunctul de la ISJ în ședința Colegiului prefectural. Deak a mai spus și că situația este deocamdată una calmă, însă starea de calm este tranzitorie.

Prefectul Ovidiu Frenț și-a spus părerea legat de acest caz în sensul că în mod normal un asemenea profesor , condamnat pentru agresiuni împotriva elevilor n-ar mai avea ce căuta la catedră: „Am înţeles că mai este un proces pe rol, intentat tot acestui domn profesor într-un alt caz de violenţă şi sperăm ca următoarea sentinţă să interzică acestui personaj să predea”, a spus prefectul Frenţ.

Consiliul Județean al Elevilor -luare de atitudine

Și Consiliul Județean al a Elevilor a luat atitudine în acest caz în care o comunitate întreagă, cea din Șanț a ieșit în stradă  pentru a se opune cu vehemență reîntoarcerii la catedră a unui profesor condamnat pentru violență împotriva elevilor: ”Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud, unica structură de reprezentare a elevilor din județ, trage un semnal de alarmă asupra incidentelor revoltătoare petrecute la școala generală din comuna Șanț. Este scandalos ca un profesor, care ar trebui să îi educe pe elevi, să aibă un asemenea comportament in secolul XXI. Această persoană, care nu numai că încalcă orice etică morală, dar și legea, e incapabil să predea elevilor, din orice punct de vedere.Considerăm că ar fi cazul ca autoritățile să ia măsuri în această privință” au scris reprezentanți elevilor într-un comunicat de presă.

Foto: Facebook Radu Sârbu

Share.

About Author

Lasă un comentariu