Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

CEX-ul cuțitelor lungi de la PSD: Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Radu Moldovan, care a cerut demisia conducerii e vicepreședinte regional

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud  a fost printre primii membri ai CEX-ului care au cerut demisia în bloc a conducerii partidului, demisie care a venit în cele din urmă aproape de miezul nopții. Iar liderul de la Bistrița s-a numărat la finalul ședinței maraton printre cei care fac parte din noua echipă care va conduce PSD-ul până la Congres, în fruntea căruia a fost desemnat  Marcel Ciolacu.

Pe parcursul multor ore din interiorul CEX-ului a răzbătut rând pe rând vestea câte unui demisionar din rândul vicepreședinților partidului, care aderau la taberele ce încercau să forțeze demisia Vioricăi Dăncilă. Secretarul general Mihai Fifor și șase dintre cei doisprezece vicepreședinți între care Gabriel Zetea de la Maramureș, Carmen Dan, Olguța Vasilescu și-au dat demisia din funcții. Printre cei care și-au pus mandatele pe masă nu s-a numărat însă, potrivit relatărilor presei centrale și Doina Pană, unul dintre cei 12 vicepreședinți naționali provenind din organizația condusă de Radu Moldovan, unul dintre cei care au cerut demisiile.

În cele din urmă Viorica Dăncilă a demisionat, nu însă și  președintele executiv Eugen Teodorovici, cel care a insistat ca aceasta să nu renunțe la funcție. Potrivit DIGI 24 Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților  este cel care a obținut conducerea interimară a partidului până la un congres al partidului care ar urma să aibă loc în februarie. Opoziția lui Teodorovici nu i-a folosit acestuia la nimic pentru că majoritatea conducerii și-a dat demisia si CEX-ul a considerat că aceasta este dizolvată din oficiu. ” Nu e un semn de slăbiciune demisia mea, e un semn de normalitate” a declarat Viorica Dăncilă la finalul CEX-ului, care a redevenit președinta organizației de femei în locul Rovanei Plumb.

Radu Moldovan e vicepresedinte regional

Președinții celor cinci organizații PSD care au câștigat în turul 2 au fost cooptați în conducere, a anunțat noul președinte, Marcel Ciolacu imediat după CEX. Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud  a fost cooptat în conducerea națională care va organiza congresul deși organizația sa a obținut sub 30 % la alegerile de duminică (a obținut 28,09%) și e departe de a fi considerată organizație câștigătoare. Și Gabriel Zetea de la Maramureș a redevenit vicepreședinte și în noua echipă. Doina Pană nu figurează în echipa nouă de conducere.

Share.

About Author

Lasă un comentariu