Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean promovează o campanie națională împotriva violenței domestice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În calitate de președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse al Camerei Deputaților, parlamentarul bistrițean Cristina Iurișniți  a anunțat din plenul Camerei Deputaților demararea campaniei de anul de acesta de informare și conștientizare asupra efectelor violenței domestice.

Campania de activism civic durează 16 zile, iar startul a fost dat odată 25 noiembrie, Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeilor.

Din 25 noiembrie au început cele 16 zile de activism civic care aduc în atenția autorităților și a societății civile promovarea egalității de șanse, prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și minorilor în special. Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor organizează, ca în fiecare an, mai multe acțiuni pentru a marca această dată, alături de partenerii din societatea civilă”  a anunțat Cristina Iurișniți, din plenul Camerei Deputaților.


Deputatul USR a  explicat că e nevoie de politici educaționale pentru ca generațiile educaționale să nu perpetueze comportamentele violente în familie și comunitate: ”Este nevoie stringentă de politici educaţionale anti-discriminare, de campanii naționale de informare si conștientizare, de spoturi publicitare care să promoveze constant şi eficient egalitatea de şanse şi de gen. Altfel, generaţiile viitoare vor perpetua inclusiv aceste comportamente abuzive şi violente în familie şi în comunitate. Altfel, la fiecare 30 de secunde, o femeie din Romania va fi in continuare supusa unui act de violență în familie, așa cum este in prezent.
Cu această ocazie, Campania națională de informare și conștientizare privind violența de gen vizează promovarea numărului unic de urgență 112 și a liniei naționale telefonice gratuite pentru victimele violenței domestice cu număr unic – 0800 500 333” a anunțat Cristina Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu