Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scump, dar e preț de catalog: municipalitatea are verde pentru sensul de 847 de mii de lei, deși opoziția a spus pas

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița va investi 847 de mii de lei în amenajarea unui sens giratoriu marcat deja  și prin care se circulă   ca atare chiar dacă  aleșii opoziției au formulat obiecții serioase în ședința de Consiliu Local de joi seara împotriva costurilor.

Sensul giratoriu amenajat deocamdată cu marcaje provizorii pe drumul de centură de la intersecția dintre Calea Clujului și strada Soarelui a stârnit polemici la ultima ședință de Consiliu Local în momentul în care s-a supus la vot studiul de fezabilitate.

Consilierul Ioan Peteleu(PNL) a apreciat drept excesive costurile unei amenajări  care depășește ca preț amenajările similare și a cerut reconsiderarea proiectului. El a reamintit că  sensul de la intersecția Drumului Cetății cu Tărpiului  a costat cam 25000 de euro și cel de la intersecția cu Subcetate.cam 230 mii de lei și-i-a cerut primarului să pune cifrele comparative pe masă pentru comparație.  ”Dumneavoastră ne propuneți acum un sens care costă 800.000 de lei. Au mai fost proiecte în CL și de altă natură – mă refer aici la documentații tehnico-economice – care, după ce au fost reanalizate, iar atunci ați fost de acord, nu văd de ce nu ați fi și acum de acord, a scăzut valoarea investiției la jumătate. Ca urmare, nu văd de ce nu s-ar putea proceda și de data aceasta în același fel. Nu văd niciun argument pentru care nu s-ar putea reanaliza de către proiectant aceaastă documentație tehnico-economică, în afară de faptul că, după ce e aprobat în CL, dumneavoastră o și plătiți. Ar fi singurul argument pentru care nu ați fi de acord cu retragerea și reanalizarea. Nu văd altul”. Peteleu n-a avut câștig de cauză, primarul invocând că solicitările de acest gen privind informații despre costurile unor alte investiții trebuie făcute din timp. În schimb în fața consilierilor au ajuns reprezentanții firmei de proiectare, un srl din Năsăud care au invocat ca este vorba de prețuri de catalog și că scumpă este nu neapărat structura centrală, ci  dimensiunea rigolelor.

După ce studiul a trecut de votul majoritatii din Consiliul Local fără probleme, consilierul liberal a exclamat: ” e o bătaie de joc pe bani publici”

Share.

About Author

Lasă un comentariu