Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mii de bistrițeni pe străzi la Parada de Ziua Națională. Tribuna oficială, pe principiul: la vremuri noi, tot ei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parada de 1 Decembrie 2019 a adunat mii de bistrițeni de Ziua Națională pe străzile orașului. La  ora 13,00, ora programată pentru defilare era greu să mai răzbești prim marea de oameni venită la paradă, de-a lungul străzilor Gheorghe Șincai- Dornei.

Defilarea a fost fixată în program  după o serie lungă de ceremonii de depuneri de coroane în Beclean și Năsăud, dar și la Bistrița, unde au fost nu mai puțin de 5 astfel de acțiuni. De-a lungul străzii Gheorghe Șincai și a străzii Dornei, unde a fost amplasată și clasică tribună au defilat rând pe rând militarii Batalionului 812 Infanterie cu taburi și tancuri, mașinile de intervenție ale poliției, SRI-ului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu mașini de intervenție dintre cele mai complex, a urmat Jandarmeria, Ambulanța, Serviciile Voluntare de Urgență a Primăriei , ba chiar și două mașini ale Penitenciarului și alte câteva ale Poliției Locale Bistrița. Parada militară a stârnit mai ales entuziasmul copiilor care exclamau și se minunau de câte ori prin fața ochilor treceau tab-urile sau mașinile pe care stăteau reprezentanți ai detașamentelor de intervenție.

La vremuri noi, tot ei

Tribuna oficială a fost înțesată de reprezentanți ai PSD-ului și pe alocuri, mai către margine, și de cei din ALDE (cu vicepreședintele CJ, Ioan Țintean, secretarul de stat Sorin Roșu-Mareș, păstrat și în Guvernul Orban și câțiva șefi de deconcentrate.) Central au fost plasați însă  oficialii PSD, adică Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, la câteva zile distanță de demitere, primarul Ovidiu Crețu, vicele Cristian Nicolae și Vasile Puica, vicele de la CJ, alături de managerul județului Florin Moldovan, șefi de deconcentrate, majoritatea provenind din PSD..

O puzderie de primari din comunele conduse de PSD, în frunte cu Romeo Florian, primarul din Lechința, cu panglici tricolore cu tot au fost invitați în tribuna oficială, probabil cu intenția de a arata cât de uniți au rămas primarii în jurul fostului partid de guvernământ.   Doar deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud a putut fi zărit un colț al tribunei oficiale. În tribuna oficială de la Bistrița nu au ajuns însă  liderii PNL sau ai USR. Potrivit reprezentanților din conducerea  PNL care au participat la depunerile de coroană și apoi la ceremonii, liberalii nu au fost invitati de oficialități să urce la tribună. Singurul liberal ajuns pe scena a fost  un primar PNL, Grigore Țiolan de la Feldru.

Ciolaniada a fost anul acesta cu ștaif

După defilare mulțimea s-a revărsat către Pietonal unde  se pregăteau de zor porțiile sponsorizate de Consiliul Judetean, la care aveai acces doar dacă erai fericitul posesor al unui tichet de mâncare semnat de Radu Moldovan. Și n-au fost puține: în total au fost 6000 de tichete sponsorizate cu mâncare pregătită de chefi: pentru că anul acesta fasolea sponsorizată pentru susținătorii PSD nu a fost de aici de colo, ci pregătită de mână de maeștri/ Și n-a fost doar fasole cu ciolan, ci și carne de berbecuț sau varză călită.

O stradă mai încolo, pe Gheorghe Sincai  cei care au îndurat  frigul în timpul paradei au fost serviți, fără tichete de apartenență politică de data aceasta, cu ceai cald de reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în fața sediului de partid.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu